آیا تا به حال فکر کرده اید که وب سایت وردپرسی خود را از نظر سرعت بهینه سازی کنید؟ امروز می خواهیم این کار را انجام دهیم و از اهمیت آن صحبت کنیم. اگر شما از وردپرس استفاده نمی کنید هنوز هم می توانید از این مقاله بهره ببرید چرا که بسیاری از مطالب آن بر سایت های دیگر نیز تعمیم پذیر است.
تحقیقات علمی که بین سال های 2000 تا 2016 میلادی منتشر شده نشان می دهد محدوده ی توجه انسان از 12 ثانیه به 7 ثانیه کاهش پیدا کرده است. آیا می توانیم این مسئله را به وب سایت شما ربط دهیم؟ بله! در واقع این تحقیقات نشان می دهد که شما زمان بسیار کمی برای نمایش محتوا به کاربر و قانع کردنش دارید. اگر وب سایت شما کُند باشد شک نکنید که اکثر افراد قبل از اینکه وب سایتتان بارگذاری شود صفحه را می بندند.
این مسئله بسیار جدی شده است تا جایی که مجله ی Time یکی از تحقیقات ماکروسافت در سال 2015 را منتشر کرده است که در آن عنوان شده محدوده ی توجه انسان ها از ماهی گُلی (که محدوده توجهش حدود 8 ثانیه است) کمتر شده است. مقاله ی کامل را در این لینک بخوانید.
همچنین بر اساس تحقیقاتی که توسط StrangeLoop روی آمازون، گوگل و بسیاری از سایت های دیگر انجام شده بود، هر 1 ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحات باعث کاهش 7 درصدی conversion1 ها، کاهش 11 درصدی بازدید کاربران و کاهش 16 درصدی رضایت کاربران می شود.
1- conversion یک اصطلاح تخصصی در زمینه ی تحلیل وب است که توسط متخصصان سئو استفاده می شود. conversion در لغت به معنای تبدیل یا تغییر است اما در فضای سئو و وب به معنی درصد افرادی است که در وب سایت شما کار خاصی را انجام می دهند. به طور مثال درصد افرادی که از سایت شما چیزی می خرند.
از طرف دیگر وب سایت هایی مانند گوگل، وب سایت های کُند را جریمه می کنند و در نتایج بالا نمایش نمی دهند! که یعنی ترافیک کمتری به شما خواهد رسید.
با این تفاسیر سعی کنید در این زمینه روی دو مورد تمرکز کنید:
افراد مبتدی تصور می کنند اگر خودشان احساس کنند وب سایتشان کُند نیست، گوگل و بقیه ی کاربران نیز همین احساس را خواهند داشت! از آن جایی که شما چندین بار در روز از وب سایت خودتان بازدید می کنید مرورگر هایی مانند کروم و فایرفاکس، محتوا را کش می کنند بنابراین سرعتی که شما تجربه می کنید واقعی نیست، بلکه برای کاربرانی است که قبلا به سایت شما رجوع کرده باشند. اگر کاربری برای بار اول به وب سایت شما بیاید سرعت بسیار پایین تری را تجربه می کند که ممکن است به منصرف شدن او بینجامد.
حتی مکان جغرافیایی یک کاربر در سرعت نمایش سایت شما تاثیر دارد و اگر یک کاربر از آفریقا یا آمریکا یا اروپا به سایت شما وصل شود سرعت های کاملا متفاوتی را تجربه خواهد کرد.
پیشنهاد ما استفاده از وب سایت هایی مانند IsItWP است. اگر شما می خواهید سرعت وب سایت وردپرسی خودتان را تست کنید به صفحه ی WordPress speed test آن بروید و آدرس سایتتان را در آن وارد کنید.
این وب سایت علاوه بر رایگان بودن، به شما پیشنهاداتی نیز می دهد تا عملکرد سایتتان را بهتر کنید. به طور مثال به شما می گوید فلان فایل css فشرده نشده است و اگر آن را فشرده کنید 24 درصد حجمش کمتر می شود. شما می توانید با استفاده از این پیشنهادات به راحتی عملکرد سایتتان را ارتقاء دهید.
پس از آنکه به وب سایت معرفی شده رفتید (یا هر وب سایت دیگری که دوست داشته باشید) به اطلاعات آماری سایت خود نگاهی بیندازید. یکی از این ارقام در مورد page load time است. ممکن است از خودتان بپرسید چه زمانی برای این فاکتور مناسب است؟
در این ویدیو از یوتیوب، Maile Ohye از گوگل می گوید:
2 seconds is the threshold for eCommerce website acceptability. At Google, we aim for under a half second.
2 ثانیه حد قابل قبول برای eCommerce ها (تجارت الکترونیک) است اما در گوگل هدفمان زیر نیم ثانیه است.
این گفته بر اساس یکی از تحقیقات مستقلی بود که توسط Akamai در سال 2009 انجام شد و در آن نتایج زیر بدست آمد:
همچنین یکی دیگر از تحقیقاتی که در سال 2013 انجام شد اعلام کرد اگر در هنگام خرید، تاخیری 2 ثانیه ای ایجاد شود حدود 87 درصد از کاربران خرید را کنسل می کنند!
توجه داشته باشید این آمار و ارقام مربوط به سال های گذشته است و در سال 2019 انتظارات بسیار بیشتر شده اند.
البته نباید آن قدرها نگران شوید که تصور کنید زمان بارگذاری صفحاتتان باید نیم ثانیه باشد! کمتر وب سایتی در دنیا چنین زمانی دارد. در واقع John Mueller یکی از کارکنان و تحلیل گران گوگل در سال 2016 در توییتر خود گفته است که بین 2 تا 3 ثانیه حد بسیار مطلوبی است:
... Make sure they load fast, for your users. I often check http://webpagetest.org and aim for <2-3 secs.
در ایران با اینکه آمار رسمی وجود ندارد اما مشخصا این مقدار بالاتر است (شاید بتوان گفت در حدود 4 تا 5 ثانیه) اما این مسئله نباید باعث تنبلی شما شود. سعی کنید تا می توانید وب سایتتان را بهینه کنید.
وب سایتی که ایشان معرفی کرده اند هم وب سایت بسیار خوبی است که می توانید برای تست از آن استفاده کنید.
صحبت در این زمینه بسیار زیاد است و نمی توانیم تمام گفتمان مربوط به سرعت بارگذاری صفحات وب را در یک مقاله بگنجانیم اما خلاصه ای از آن را برایتان آوردم و امیدوارم مورد پسند شما واقع شده باشد. اگر تمامی این مطالب را در نظر بگیریم مشخص می شود که چرا باید سایت وردپرسی خود (یا هر وب سایتی) را بهینه سازی کنیم و تا می توانیم سرعت آن را افزایش دهیم. در جلسات بعد در مورد عوامل کاهش سرعت سایت و دیگر موارد صحبت خواهیم کرد.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.