هیچ کسب و کاری وجود ندارد که آن را راه اندازی و سپس آن را رها کنید و انتظار داشته باشید که خودش به صورت اتوماتیک برای شما کار کرده و کسب درآمد نماید. کارهای زیادی هستند که باید همواره برای کسب کارتان انجام دهید و هرگز از آن ها غافل نشوید. اول از همه باید به مسئله ای به نام سئو یا «بهبود برای موتورهای جستجوگر» توجه داشته باشید تا بدین وسیله بتوانید بازدیدکنندگانی را به وب سایت خود بکشانید. بعد از آن که بازدیدکنندگان را به وب سایت خود آوردید، باید مطمئن شوید که یک تجربه کاربری (UX) مناسب را برای آن ها رقم بزنید تا بدین وسیله اعتماد آن ها را جلب کنید و باعث شوید که در سایت شما خرید انجام دهند.
حقیقتا امروزه راه اندازی یک وب سایت با وردپرس کار آسانی است، اما رسیدن به صفحه اول گوگل و نشان داده شدن در لیست نتایج گوگل مانند یک جراحی قلب دشوار است. همچنین اینکه بتوانید یک تجربه کاربری عالی را برای بازدیدکنندگان خود رقم بزنید هم بسیار مهم است و آن هم کار آسانی نیست. بله! اصل ماجرا راه اندازی یک وب سایت نیست بلکه راهبرد آن است که مهم است و نیازمند صرف وقت و هزینه می باشد.
یکی از راه هایی که باعث بهبود تجربه کاربری و تاثیر مثبت بر سئوی سایت می شود، تغییر مسیرهای 301 (301 Redirects) نام دارد. اما redirect 301 چیست و در چه مواردی از آن استفاده می شود؟ با ما همراه باشید تا بصورت مفصل درباره ریدایرکت در وردپرس اطلاعات کسب کنید.
«تغییر مسیر یا ریدایرکت 301» در حقیقت نام یک تکنیک یا ترفند است که با پیاده سازی آن می توانیم ترافیک سایتمان را از برگه ای به برگه دیگر افزایش دهیم. در این روش کاربران را از یک آدرس (URL) خاص در سایتمان به آدرس دیگری منتقل می کنیم، بدون اینکه خودشان بفهمند.
این روش بسیار کاربردی است و در حالت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و نقش مهمی را در رضایت بازدیدکنندگان ایفا می نماید. در زیر به تعدادی از این حالت ها اشاره می کنیم.
اگر می خواهید در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب کنید، به مقاله «ریدایرکت چیست؟» مراجعه کنید.
بسیاری از افراد، هنگام ایجاد سایت جدید خود اهمیت یک نام دامنه مناسب را نمی دانند. بعدها این موضوع می تواند تبدیل به یک اشتباه پرهزینه برای شما شود، زیرا داشتن نام دامنه مناسب می تواند در نمره سئوی سایت شما بی نهایت تاثیر بگذارد.
با اینحال اگر این موضوع را رعایت نکرده باشید، با «ریدایرکت 301» می توانید به راحتی کاربران را از دامنه قدیمی به دامنه جدید منتقل کنید. این کار به صورت اتوماتیک انجام می شود و کاربران این موضوع را به صورت شهودی نخواهند فهمید.
ارورهای 404 که حاصل آدرس های مفقود شده در سایت هستند، معمولا در هر سایتی وجود دارند و همواره برای سئوی سایت مضرند و تاثیر مخربی نیز بر UX سایت می گذارند. فقط کافیست تا تصور کنید که بر روی یک لینک کلیک می کنید و امیدوارید که به خواسته خود برسید اما ناگهان یک ارور 404 را می بینید! قطعا کاربرانتان از چنین اتفاقی به شدت آزرده می شوند و دیگر به کسب و کار شما اعتماد نمی کنند.
اینجاست که ترفند 301 redirect به کمک ما می آید. با استفاده از این ترفند می توان تمام مسیرهای مفقود شده یا 404 در سایت را به یک برگه مشخص و زیبا در سایت ارجاع داد تا حداقل کاربران با دیدم آن احساس بهتری داشته باشند.
فرض کنید که کاربری در سایت شما عبارت «بهترین روش های سئو» را سرچ کند و اولین نوشته ای که برایش بالا بیاید «بهترین روش های سئو در سال 2011» باشد! این یک مطلب قدیمی است و کاربران را نا امید خواهد کرد. کاری که باید انجام دهید این است که یک مطلب جدید به نام «بهترین روش های سئو در سال 2020» تهیه کنید و سپس با استفاده از ترفند 301 redirect مطلب قدیمی را به مطلب جدیدتر ارجاع دهید. این کار علاوه بر بهبود تجربه کاربری (UX) باعث بهبود رنکینگ شما در نتایج جستجوی گوگل می شود. گوگل اهمیت ویژه ای به بروزرسانی و آپدیت بودن مطالب می دهد.
این تکنیک به معنای ادغام کردن دو مقاله باهم است. یعنی دو مقاله را باهم مخلوط کنیم تا کلمات کلیدی بیشتر و محتوای متنوع تر و کلمات بیشتری را در بربگیرد. این کار باعث بهتر دیده شدم محتوا توسط جستجوگر گوگل می شود و رنکینگ مطلب را در نتایج جستجو بالا می برد.
برای اینکه بتوانید از 301 redirects در سایت خود استفاده کنید، روش های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش ها نیازمند دانش کدنویسی و آشنایی با فایل htaccess در وردپرس می باشد.
اما نگران نباشید. اگر شما از وردپرس استفاده می کنید به آن معناست که آنقدرها هم با کدنویسی آشنا نیستید پس اگر نمی توانید در کدهای وردپرس دست ببرید، بهتر است به افزونه ها پناه ببریم. خوشبختانه افزونه ای مناسب برای این کار وجود دارد. این افزونه با نام 301 redirects در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است و هم اکنون می توانید آن را از مخزن وردپرس به رایگان دانلود نمایید.
افزونه «Redirect 301» تا کنون ساده ترین راه برای تنظیم این ریدایرکت ها است. این افزونه نه تنها به شما کمک می کند تا در هر زمان تغییر مسیرهای خود را تنظیم کنید، بلکه استفاده از آن نیز بسیار ایمن است. هیچ کدی که باعث کاهش سرعت سایت شما شود در این افزونه وجود ندارد و با افزونه های دیگر هم تداخل نمی کند.
در ادامه به برخی از قابلیت های خوب این افزونه نگاهی می اندازیم.
با استفاده از این افزونه، تنظیم آدرس های جدید به آسانی کپی پیست کردن است. بدون ویرایش ها و تنظیمات پیچیده یا کدنویسی می توان ریدایرکت های خود را در سایت انجام داد. تنها چیزی که باید از آن آگاه باشید URL صفحه ای است که می خواهید از آن تغییر مسیر داده و به URL جدید بروید.
پس از فهمیدن این مسئله، به عنوان مثال موقعیت صفحه 404 خود را کپی کرده و در فیلد «Redirect From» قرار دهید و URL جدید را نیز در قسمت «Redirect To» کپی نمایید. این افزونه بقیه کارها را به صورت اتوماتیک انجام می دهد و در نهایت آدرس قدیمی به آدرس جدید ریدایرکت می شود.
مدیریت تغییر مسیرها در سایت شما می تواند به روش دیگری نیز انجام شود. استفاده از منوی کشویی ارائه شده در افزونه که این روند، کار را ساده تر می کند. به جای قرار دادن آدرس جدید در فیلد «Redirect To»، می توانید از طریق منوی کشویی که شامل برگه ها و پست های سایت است، آدرس جدید مورد نظر خود را انتخاب کنید.
به محض ایجاد یک تغییر مسیر یا ریدایرکت، نام و مشخصات آن در لیست ریدایرکت های سایت شما قرار می گیرد و قابل مشاهده خواهد بود. از این لیست، شما می توانید به راحتی بر روی آن ها کلیک کرده و آن ها را ویرایش یا حذف کنید. گذشته از اینکه قادر به دیدن ریدایرکت های ساخته شده هستید، می توانید ببینید که چند بار از یک تغییر مسیر خاص استفاده شده است. بنابراین می توانید با استفاده از این لیست، تاثیر تغییر مسیرهایی را که تنظیم کرده اید را نیز نظارت نمایید.
خب ممکن است لیستی از تغییر مسیرهای خود را به صورت اکسل آماده کرده باشید و اکنون از تعداد زیاد آن ها در عذابید چرا که باید یکی یکی آن ها را در سایت قرار دهید. خب جای نگرانی نیست چراکه افزونه redirects 301 قابلیت درون ریزی و برون ریزیِ ریدایرکت ها را دارا می باشد.
با استفاده از این قابلیت، می توانید جداول خود را به یک فایل csv تبدیل و سپس درون افزونه درون ریزی نمایید.
یکی دیگر از امکانات بسیار کاربردی این افزونه آن است که آدرس های 404 را به شما گوشزد می کند. با این کار، قبل از اینکه کاربرانتان به برگه 404 مذکور بربخورند، این مورد به شما اطلاع داده می شود تا یک ریدایرکت برای آن آدرس ایجاد کنید.
در این مقاله به تاثیر ریدایرکت در وردپرس با ترفند 301 Redirects پرداختیم و دیدیم که چرا این مورد به سئو و تجربه کاربری ما کمک می کند. همچنین روش هایی را برای پیاده سازی این ترفند در سایت وردپرسی معرفی کردیم و در نهایت توانستیم آدرس های مختلف در سایتمان را به آدرس های جدیدی انتقال داده یا ریدایرکت کنیم.
امیدواریم که مقاله آموزش ریدایرکت در وردپرس مورد قبول شما واقع شده و برایتان مفید باشد. لطفا سوالات و نظرات خود را در پایین همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید. موفق و سربلند باشید.
منبع: وب سایت wparena
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.