همانطور که شاهد بودید در دو درس قبل درباره شناسایی کلیدواژه های ارزشمند صحبت کردیم و ابزارهای مهم در این زمینه را مورد بررسی قرار دادیم. حال در این آموزش قصد داریم مفهومی با عنوان Keyword Stuffing را برای شما همراهان عزیز روکسو معرفی کنیم.
پر کردن بیش از حد کلمات کلیدی یا همان کلیدواژه ها در صفحات و محتواهای سایت مدتی است که باعث از بین رفتن سئوی کلاه سفید سایت ها شده است.
تکنیک پرکردن صفحات سایت با کلمات کلیدی که اکنون دیگر یک روش در سئو کلاه سیاه محسوب می شود، از کجا پیدا شده است؟
پاسخ: ادر پاسخ این سوال باید تاریخچه عملکرد موتورهای جستجو را مرور کنیم. در اوایل کار موتورهای جستجو، سیستم و الگوریتم های آنها بسیار ساده بود. به عبارتی دیگر این ربات ها توانایی اندکی در درک محتوای صفحه و ارتباط کلمات به یکدیگر داشتند. به همین دلیل برای شناسایی موضوع هر صفحه یا محتوا در وب سایت به دنبال کلماتی بودند که بیشترین تکرار را در آن صفحه داشت. این موضوع برای متخصصان سئو بهانه ای شد که برای شناساندن بهتر موضوع محتوا به موتورهای جستجو و بالا آوردن سایت در نتایج جستجو تا می توانند در هر صفحه از سایت یک کلیدواژه را تا حد امکان تکرار کنند.
پس از مدتی با پیشرفت موتورهای جستجو، ارتقای الگوریتم های آنها و افزایش هوش مصنوعی این ربات ها، توانایی درک محتوای صفحات و به دست آوردن ارتباط معنایی بین کلمات، جملات و حتی پاراگراف های هر صفحه از سایت را به دست آوردند. پس از آن دیگر نه تنها این روش برای افزایش رتبه سایت جوابگو نیست بلکه موجب جریمه شدن سایت در موتور جستجو نیز می شود.
گوگل درباره تکرار بیش از حد کلمات کلیدی چنین می نویسد:
[su_quote]"Keyword stuffing" refers to the practice of loading a webpage with keywords or numbers in an attempt to manipulate a site's ranking in Google search results. Often these keywords appear in a list or group, or out of context (not as natural prose). Filling pages with keywords or numbers results in a negative user experience, and can harm your site's ranking. Focus on creating useful, information-rich content that uses keywords appropriately and in context.[/su_quote]
همانطور که شاهد هستید گوگل Keyword stuffing را تکرار بیش از حد کلیدواژه ها و اعداد جهت به دست آوردن رتبه بهتر در نتایج جستجو تعریف می کند و تاکید دارد که این روش اثرات زیانباری در تجربه کاربری سایت و اعتبار سایت در نتایج جستجو دارد. این موتور جستجو به شما پیشنهاد می کند که در صفحات خود از محتوای کارآمد و اختصاصی استفاده کنید و کلیدواژه ها را هوشمندانه تر و با تناسب بهتری در صفحات خود بگنجانید.
در ادامه روش های رایج در تکرار بیش از اندازه کلمات کلیدی را بیان می کنیم. به یاد داشته باشید استفاده از این روش ها کاملا نادرست و موجب آسیب شدید به سئوی سایت خواهد شد.
1 - تکرار بیش از حد در عنوان یا توضیحات صفحه:
متاسفانه این اتفاق در وب سایت ها بسیار رایج است. دلیل آن عدم آگاهی کافی و عدم دقت در انتخاب Title و Meta Description در صفحات سایت می باشد. برای درک بهتر به تصاویر زیر دقت کنید.
2 - تکرار بیش از حد در محتوای صفحات:
این روش نیز هنگام نوشتن محتوای سایت بسیار رایج است. سعی کنید در صفحات و مقالات سایت خود از تکرار زیاد یک واژه خودداری کنید و هرگاه که مجبور به تکرار شدید، حتی الامکان از عبارت های مترادف استفاده کنید. همچنین افزونه هایی برای سیستم های مدیریت محتوای مختلف مانند وردپرس در این زمینه فعالیت دارند که تکرار کلمات در صفحات را شناسایی کرده و هرجا مشکلی باشد آنرا جهت برطرف کردن به شما نشان می دهد.
3 - تکرار یک لینک با متن های مشابه:
در این روش یک لینک با یک عنوان خاص بارها در یک صفحه از سایت تکرار می شود. سعی کنید تا حد امکان یک لینک را در یک صفحه از سایت خود تکرار نکنید و اگر مجبور هستید هربار از یک عنوان جداگانه برای آن استفاده کنید.
با توجه به حساسیت الگوریتم های جدید گوگل و سایر موتور های جستجو روی keyword stuffing برخی اعداد و ارقامی را برای تکرار کلیدواژه ها در صفحات سایت اعلام می کنند. اگر چه هیچ عدد جادویی ای در این زمینه وجود ندارد اما متخصصان سئو پیشنهاد می کنند چیزی حدود 2 تا 3 درصد از محتوای هر مقاله از سایت شما را کلیدواژه های اساسی تشکیل دهند. البته دقت کنید که تعداد کل کلید واژه های مورد تمرکز شما 2 تا 3 درصد محتوای صفحه را تشکیل دهد و نه اینکه یک کلمه کلیدی به تنهایی 3 درصد محتوای شما را تشکیل دهد و محتوای شما را به نابودی بکشاند!
در این آموزش شما را با مفهوم keyword stuffing آشنا کردیم و روش های رایج این تکنیک اشتباه را بررسی کردیم. برای آنکه سئو بهتری داشته باشید پیشنهاد می کنیم همواره دقت کنید که در نوشتن محتوا با این اشتباه مواجه نشوید. هرجا نیز احساس کردید در صفحه ای از سایت یا بلاگ شما این مشکل وجود دارد از راهکارهای زیر کمک بگیرید:
وسواس به خرج ندهید!
قبل از پایان آموزش جا دارد نکته ای مهم را برای شما عزیزان توضیح دهیم. تکرار کردن کلمات کلیدی هدف در یک مقاله و صفحه از سایت شما همواره لازم و برای شناساندن بهتر محتوای صفحه به گوگل همچنان حائز اهمیت است. پس اجازه ندهید این آموزش هنگام نوشتن مقالات سایت همواره با اعصاب شما بازی کند! همین که عمدا یک کلیدواژه را زیادی تکرار نکنید و هرگاه که ناچار بودید از راهکارهای گفته شده در بالا کمک بگیرید کاملا کفایت می کند.
امیدواریم این آموزش برای شما همراهان دوست داشتنی روکسو مفید واقع شده باشد.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.