ساخت اینستاگرام در لاراول | نصب لاراول و آشنایی با php artisan

Laravel 7.0: نصب لاراول و آشنایی با php artisan (قسمت 02)

نصب لاراول و آشنایی با php artisan

در قسمت قبل از سری آموزش ساخت اینستاگرام با لاراول مقدمات استفاده از لاراول مانند XAMP و NPM و Composer را نصب و آماده کردیم. حالا نوبت به نصب خود لاراول می رسد اما چطور باید این کار را انجام بدهیم؟ در ابتدا به documentation رسمی لاراول مراجعه می کنیم:

https://laravel.com/docs/7.x

در صفحه اول این documentation گفته شده است که برای نصب installer لاراول باید دستور زیر را در ترمینال اجرا کنیم:

composer global require laravel/installer

یادتان باشد که این دستور از composer استفاده می کند، بنابراین حتما باید جلسه قبل را خوانده باشید تا بدانید چه کار کنید. این دستور پکیج نصب کننده لاراول را روی سیستم شما نصب می کند. توجه کنید که خود لاراول یک پکیج است و جایی نصب نمی شود، این دستور فقط پکیجی را روی سیستم شما نصب می کند که پکیج لاراول را برایتان دانلود کند. احتمالا می پرسید چرا مستقیما خود لاراول را دانلود نکنیم؟ این installer کار ما را بسیار راحت تر کرده و پکیج ها را بدون دردسر و با آخرین آپدیت ها دریافت می کند بنابراین پیشنهاد اکید من این است که قدم به قدم همراه من جلو بیایید.

پس از حدود یک الی سه دقیقه (بسته به سرعت اینترنت شما) پکیج مورد نظر نصب می شود. حالا اگر در ترمینال دستور زیر را اجرا کنیم چه می شود؟

laravel

باید نسخه این پکیج نصب کننده را به همراه چند دستور دریافت کنید. چیزی شبیه به این:

Laravel Installer 3.1.0

Usage:
  command [options] [arguments]
// بقیه دستورات موجود //

همانطور که در جلسه اول این دوره توضیح دادم، می خواهیم با هم یک وب سایت کپی اینستاگرام بسازیم و صفحه اینستاگرام روکسو را در آن کپی کنیم. شما می توانید صفحه اینستاگرام روکسو را در لینک زیر مشاهده کنید:

https://www.instagram.com/roxo_ir/

نمایی از صفحه ی اینستاگرام روکسو
نمایی از صفحه اینستاگرام روکسو

حالا که پکیج installer لاراول را داریم باید به آن بگوییم که لاراول را برای ما نصب کند. برای این کار به آدرس دلخواه خودتان بروید (هر پوشه و مسیری که می خواهید پروژه را در آن قرار دهید) و ترمینال را در آن مسیر باز کرده و سپس دستور زیر را اجرا کنید:

laravel new RoxoGram

RoxoGram نام پروژه ای است که من انتخاب کرده ام و می خواهیم نام سایت ما باشد اما شما می توانید هر نامی که دوست دارید برای پروژه خود انتخاب نمایید. این دستور یک پوشه به همین نام (RoxoGram) خواهد ساخت. مهم نوشتن Laravel new است و قسمت سوم یک نام دلخواه می باشد. با اجرای این دستور حدود 2 الی 10 دقیقه طول می کشد (بسته به سرعت اینترنت شما) که پروژه لاراول جدید از اینترنت دانلود و سپس در مسیر شما ساخته شود.

یادآوری: به عنوان یک کاربر ویندوز باید بدانید که چطور ترمینال خود (command prompt) را در مسیر دلخواه خود باز کنید اما من آن را به شما یادآوری می کنم. برای این کار دو راه داریم؛ راه اول این است که در پوشه دلخواه خود باشید و سپس در قسمتی خالی از صفحه کلید shift را نگه داشته و کلیک راست کنید. در آنجا گزینه ای به نام open command window here را می بینید که ترمینال را به صورت خودکار در آن مسیر باز می کند. روش دوم این است که ترمینال را باز کرده و سپس از دستور cd /d x استفاده کنید به طوری که x آدرس پوشه شما باشد. مثلا من می گویم cd /d C:\Users\Amir\MyProject و سپس ترمینال در آن مسیر قرار می گیرد.

پس از اتمام این دستور، یک پوشه جدید به نام پروژه در همان مسیری ایجاد می شود که ترمینال در آن باز بوده است (مثلا برای من می شود C:\Users\Amir\MyProject\RoxoGram) بنابراین من یک پوشه RoxoGram دارم که حاوی فایل های لاراول و پروژه ما است. ما می توانیم از دستور زیر استفاده کنیم تا ترمینال را در این پوشه باز کنیم:

cd RoxoGram

یا اینکه از یکی از دو روش بالا استفاده نمایید تا ترمینال خود را در پوشه RoxoGram باز کنید. حالا این پوشه را در ویرایشگر دلخواه خودتان نیز باز کنید. من به شما Visual Studio Code را پیشنهاد می کنم که یک ویرایشگر بسیار عالی است. در نگاه اول تعداد فایل های موجود در این پروژه بسیار زیاد است که ممکن است شما را دلسرد کند اما اصلا به این مسئله توجه نکنید. بسیاری از این فایل ها جزئی از بدنه فریم ورک هستند که ما اصلا به آن ها دست نمی زنیم و بقیه فایل ها نیز در طول این دوره برایتان مثل آب خوردن می شوند.

اولین فایلی که می خواهم به شما نشان بدهم، فایل composer.json است. همانطور که قبلا هم گفته ام composer یک package manager برای زبان PHP است، بنابراین dependency ها یا وابستگی های پروژه را مدیریت می کند (مثل کتابخانه هایی که اضافه می کنیم و غیره). تمام وابستگی های پروژه ما در این فایل است. مثلا قسمت require برای من بدین شکل می باشد:

"require": {
    "php": "^7.2.5",
    "fideloper/proxy": "^4.2",
    "fruitcake/laravel-cors": "^2.0",
    "guzzlehttp/guzzle": "^6.3",
    "laravel/framework": "^7.0",
    "laravel/tinker": "^2.0"
},

همانطور که می بینید برای اجرای نسخه 7 لاراول به نسخه 7.2.5 و بالاتر زبان PHP  نیاز داریم. تمام پکیج هایی که در اینجا می بینید در واقع وابستگی های پروژه ما (از نظر backend و PHP) هستند اما ما تقریبا هیچ وقت به این فایل دست نمی زنیم، بلکه فقط می خواستم شما را با آن آشنا کنم تا برایتان غریبه نماند.

اولین چیزی که در این پروژه باید برایمان آشنا باشد دستور php artisan است. در وهله اول ترمینال خود را در مسیر پروژه باز کنید (پوشه RoxoGram) و دستور زیر را در آن اجرا کنید:

php artisan

با اجرای این دستور انواع و اقسام دستورات دیگری برایمان نمایش داده می شوند که در طول کدنویسی پروژه به ما کمک خواهند کرد. قسمتی از این کدها در زیرمجموعه Available commands قرار دارند:

Available commands:
  clear-compiled       Remove the compiled class file
  down                 	 Put the application into maintenance mode
// بقیه دستورات موجود //

تمام این دستورات در قالب php artisan اجرا می شوند. مثلا می توان گفت:

php artisan list

یا هر دستور دیگری که به ذهن شما می رسد. بنابراین این نحوه اجرای دستورات ما است. باز هم احتمال می دهم که با دیدن این همه دستور دلسرد شوید اما باز هم با اطمینان می گویم که کار ما بسیار ساده تر از این ظاهر خشن و پیچیده لاراول است. لاراول یکی از ساده ترین فریم ورک های برنامه نویسی دنیا است و حتی برای تازه کار ها هم آنقدر سخت نیست.

در جلسه بعد وارد کار عملی می شویم.

تمام فصل‌های سری ترتیبی که روکسو برای مطالعه‌ی دروس سری ساخت اینستاگرام با Laravel 7 توصیه می‌کند:
نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (1 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

ممدرضا
31 تیر 1399
خیلی هیجان دارم واسه این دوره دمت گرم یه دوره درس حسابی پیدا شد تو انیترنت

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.