با قسمت پنجم از سری «آموزش تخصصی استانداردهای طراحی قالب وردپرس» در خدمت شما هستیم. در این قسمت به بررسی استانداردهای تعریف شده از طرف وب سایت وردپرس برای استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت در وردپرس می پردازیم.
JavaScript به یک زبان مهم در توسعه برنامه های مبتنی بر وردپرس (قالب ها و افزونه ها) و همچنین هسته وردپرس تبدیل شده است. همانطور كه استانداردهایی برای کدنویسی وردپرس بر پایه ی زبان های PHP ،HTML و CSS وجود داشت، استانداردهایی برای طراحی بوسیله ی كدهای جاوا اسكریپت نیز لازم است.
چنانچه کدها را یک تیم نوشته باشند، باید آنطور به نظر برسد که همه ی آن ها را یک نفر نوشته است.
استانداردهای که در ادامه بررسی می کنیم، در موارد زیر با استانداردهای jQuery تفاوت دارد:
بسیاری از قوانینی که در ادامه ذکر خواهند شد، برگرفته از راهنمای جیکوئری می باشند. همه ی این قوانین و استانداردها باید در کدنویسی برای وردپرس نیز رعایت شوند. مگر این که در جایی صراحتا به استثنائات آن قانون اشاره شود.
این دیدگاه اشتباه است که چون می توان code refactoring را انجام داد، آن را انجام می دهیم. باید گفت این کار ضروری است.
خیلی از استانداردهای تعریف شده برای جاوا اسکریپت، برای ساختار فایل های وردپرسی مناسب نیست. کمپانی وردپرس در تلاش است تا به تدریج این امر را بهبود ببخشد.
وقتی که پیروی از استانداردهای کدنویسی مهم تر به نظر برسند، ریفکتورینگ کردن فایل های قدیمی js. موضوع ضروری ای نیست.
تمام کدهای جاوا اسکریپت برای حصول اطمینان از رعایت استانداردها توسط کارشناسان بررسی می شوند.
می توانید به صورت آزادانه از اسپیس در کد خود استفاده کنید.
قانون زیر آزادی بیشتری به توسعه دهندگان می دهد تا کدهای بازتری بسازند. پروسه ی کوچک کردن و خلاصه سازی، فایل های کوچکتری را برای بهبود عملکرد مرورگرها ایجاد خواهد کرد.
استانداردهای وردپرس برای زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت زمانی بیشتر کاربردی خواهند بود که جاوا اسکریپت در وردپرس با پی اچ پی و غیره مخلوط شود.
فضاهای خالی یا فضاهای سفید به راحتی می تواند در انتهای یک خط جمع شوند - این فضاها ممکن است در JSHint باعث به وجود آمدن ارور شوند، بنابراین از این کار خودداری کنید. یکی از راه های فهمیدن فضای سفید در کد، فعال کردن قابلیت «مشاهده کاراکتر های خالی» یا visible whitespace characters در ویرایشگر متن است.
اعلان کردن شیء یا Object declaration را می توان در یک خط انجام داد. البته اگر آن خط کوتاه باشد (به قانون 100 کاراکتر مراجعه کنید). زمانی که اعلان یا تعریف یک شیء طولانی باشد، باید به ازای هر خط یک پراپرتی را برای آن قرار داد. نام های پراپرتی ها باید دارای کوتیشن باشند، مگر این که نام های پیش فرض یا کاراکترهای خاصی باشند.
اگر خواستید ابجکت ها و آرایه ها را با هم اعلان کنید، باز هم دو حالت پیش می آید: اگر کوتاه بودند، می شود آن ها را در یک خط نوشت. اما اگر طولانی شدند باید هر عضو (member) از آرایه در یک خط باشد و آن خط با یک کاما ( , ) به پایان برسد.
مثال:
// Preferred var obj = { ready: 9, when: 4, 'you are': 15, }; var arr = [ 9, 4, 15, ]; // Acceptable for small objects and arrays
همواره در اطراف عناصر یا المان ها و ارگومان ها از فضای خالی استفاده کنید.
array = [ a, b ]; foo( arg ); foo( 'string', object ); foo( options, object[ property ] ); foo( node, 'property', 2 ); prop = object[ 'default' ]; firstArrayElement = arr[ 0 ];
مثالی از فاصله گذاری مناسب
به فاصله گذاری مناسب و خوب در کد زیر دقت کنید:
var i; if ( condition ) { doSomething( 'with a string' ); } else if ( otherCondition ) { otherThing( { key: value, otherKey: otherValue } ); } else { somethingElse( true ); }
حتما سمیکالن ها را خودتان بنویسید و به سیستم سمیکالنگذاری خودکار تکیه نکنید.
خب! دوستان برای این قسمت کافیست. در قسمت بعد ادامه ی استانداردهای تعریف شده، برای کدنویسی جاوا اسکریپت در وردپرس را بررسی می کنیم.
منبع: سایت Wordpress
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.