مقدمه و معرفی زبان PHP

07 مهر 1397
درسنامه درس 1 از سری آموزش PHP
php-season-1

سلام و عرض ادب خدمت تمام دوستان و همراهان گرامی روکسو، در این سری از دوره آموزشی قصد داریم شما را با تمام تکنیک های مهم و کاربردی زبان برنامه نویسی PHP‌ (نسخه ۷) به صورت مقدماتی تا پیشرفته آشنا کنیم. قطعا شما این نیاز را درون خود حس کرده اید که به سمت یک زبان قدرتمند سمت سرور بروید و آن را به صورت کامل فرا بگیرید. بنابراین به مقدمات آموزش PHP می پردازیم.

در این آموزش ها شما با سه کامپوننت یا جزء اساسی طراحی وب، یعنی PHP‌ و MySQL و Apache‌ رو به رو خواهید شد و هر آنچه برای یادگیری این زبان لازم باشد در اختیارتان قرار می گیرد. با سری آموزش PHP 7 به زبان فارسی به همراه MySQL و Apache‌ دنیای برنامه نویسی خود را متحول کنید.

هدف ما از این آموزش اغراق نیست، خودتان در جریان هستید که وب سرویس Apache، پایگاه داده MySQL و زبان برنامه نویسی PHP بسیار گسترده است و اگر بخواهیم به تک تک مفاهیم آن بپردازیم شاید ۱۰۰ ها فصل کم باشد. اما همیشه باید متناسب با نیاز خودتان قدم بردارید و البته ما در این سری آموزشی سعی داریم تا حد قابل قبولی مفاهیم را به صورت کامل به همراه ارائه مثال های کاربردی پوشش دهیم. هر جا که لازم باشد به منابع معتبر لینک می دهیم تا محدودیتی برای دانش شما بوجود نیاورده باشیم.

پیش نیازهای آموزش PHP

فرض ما بر این است که تمام کاربرانی که قصد دارند سری آموزش PHP و MySQL‌ و Apache را شروع کنند با HTML‌ و CSS آشنایی مختصری دارند.

چرا آموزش PHP ؟

زبان برنامه نویسی PHP به عنوان یکی از انعطاف پذیر ترین و سریع ترین زبان های برنامه نویسی در سطح وب و اینترنت معرفی شده است. با یک مثال دلیل چرایی استفاده از این زبان را مطرح می کنیم.

فرض کنید شما به یک نمایشگاه ماشین می روید و می خواهید ماشینی را خریداری کنید، در حالت اول مجبور هستید در بین تمام ماشین هایی که در نمایشگاه به صورت استاتیک (ثابت) قرار داده شده اند یکی را انتخاب کرده و خریداری کنید. ولی حالا در نظر بگیرید که در این نمایشگاه امکاناتی در اختیار شما قرار می گیرد که می توانید یک ماشین را انتخاب کرده و سپس تمام اجزاء آن را متناسب با آن چیزی که دوست دارید تغییر دهید و سپس آن را خریداری نمایید. این دقیقا تفاوت بین صفحات استاتیک و داینامیک در سطح وب است.

وقتی کاربر اینترنتی وارد یک سایت می شود، اگر تمام مطالب آن سایت تنها قالب HTML و CSS باشد هیچ حق انتخابی ندارد زیرا نمیتواند بین مطالب جستجو کند، نظر بدهد، محصول خاصی را جهت خرید انتخاب کند و ... . ولی اگر این سایت داینامیک یا پویا باشد کاربر به راحتی با آن در تعامل خواهد بود.

AMP چیست؟

در ابتدای سری آموزش PHP لازم است که شما را با واژه AMP‌ آشنا کنیم. این واژه مخفف کلمات Apache MySQL PHP‌ است و به ترکیب این سه با یکدیگر AMP گفته می شود. و اما هر یک از این سه کامپوننت یا جزء اصلی چه کاربردی دارند؟

PHP: به عنوان یک پردازنده سریع و انعطاف پذیر درخواست های کاربران را پاسخ داده و صفحات پویا ایجاد می کند.

MySQL: در حالت کلی پایگاه داده MySQL مانند یک گاو صندوق عمل کرده و اطلاعات محرمانه و داده های مورد نیاز کاربران را درون خود ذخیره می کند.

Apache: یک وب سرویس ارائه دهنده ی خدمات به کاربران است که درخواست های کاربران را دریافت کرده و پس از انجام یک سری عملیات، آنها را به زبان PHP‌ ارسال و در نهایت پاسخ دریافتی از زبان PHP را به کاربر نمایش می دهد. در واقع یک پیشخدمت است که وظیفه ی دریافت دستور غذا و تحویل آن به آشپزخانه و در نهایت ارائه ی غذای آماده شده به مشتری را بر عهده دارد.

نصب و تنظیمات

برای نصب AMP راه های متفاوتی وجود دارد. اما ساده ترین راه آن استفاده از نرم افزارها یا پکیج هایی آماده است که هر سه جزء اصلی PHP‌ و MySQL و Apache‌ را درون خود دارند. نام این نرم افزارها Xampp‌ و Wamp نام دارد. آموزش های موجود در این سری بر اساس سیستم عامل ویندوز می باشد و اگر دوستان سیستم عامل مکینتاش یا لینوکس دارند کافیست نسخه های Xampp و Wamp را متناسب با سیستم عامل خود نصب کنند.

این نرم افزارها محیطی کاملا یکپارچه را برای برنامه نویسی به زبان PHP فراهم می کنند. برای شروع کار با آنها ابتدا هر یک را از طریق لینک های زیر دریافت نمایید. ما آموزش های خود را بر اساس نرم افزار Xampp ارائه می دهیم.

دانلود نرم افزار Xampp

دانلود نرم افزار Wamp

پس از دریافت نرم افزار Xampp آن را روی یکی از درایوهای سیستم عامل خود نصب کنید. بعد از اتمام فرآیند نصب در واقع PHP‌ ورژن ۷ به همراه MySQL 5.x و Apache روی سیستم عامل شما قابل ارائه است و اگر تمام فرآیند را درست انجام داده باشید با صفحه زیر روبه رو می شوید:

آموزش PHP با Xampp

در این تصویر همانطور که ملاحظه می کنید گزینه هایی به نام Apache‌ و MySQL‌ وجود دارد که با کلیک روی دکمه ی Start‌ به وضعیت فعال تغییر حالت می دهند. در این وضعیت نرم افزار شما آماده ی کدنویسی به زبان PHP است.

IDE چیست و چه ویرایشگری برای آموزش PHP مناسب است؟

IDE مخفف عبارت Integrated Development Environment و به معنای محیط مدیریت یکپارچه کدها یا ویرایشگر است.

پس از نصب Xampp نوبت به انتخاب یک IDE (ویرایشگر یکپارچه) برای کدنویسی به زبان PHP است. قدرتمندترین IDE حال حاضر دنیا در زبان برنامه نویسی PHP، ویرایشگر PHP Storm محصول کمپانی Jetbarin است. این ویرایشگر قابلیت های بسیار زیادی داشته و به شما کمک می کند تا برنامه نویسی به زبان PHP در ساده ترین شکل ممکن صورت پذیرد.

این نرم افزار را می توانید با جستجو در گوگل دانلود کرده و در سیستم عامل خود نصب کنید. البته ادیتورهای دیگر مانند Nodepad ++ و Atom یا Sublimtext هم می توانید استفاده نمایید ولی PHP Storm در برابر این ویرایشگرها یک جادوگر به تمام معناست!

آموزش PHP با ویراشگر PHP Storm

خب دوستان عزیز تا اینجا کار شما توانستید شرایط مناسب جهت یادگیری و آموزش زبان برنامه نویسی PHP را برای خود فراهم کنید. فصل بعدی به مفاهیم اولیه و بنیادی این زبان می پردازیم.

جهت دریافت آموزش ویدیویی صفر تا صد PHP به همراه ساخت CMS مشابه وردپرس روی اینجا یا تصویر زیر کلیک کنید.

تمام فصل‌های سری ترتیبی که روکسو برای مطالعه‌ی دروس سری آموزش PHP توصیه می‌کند:
نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (3 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

معصومه
26 آبان 1398
سلام و خسته نباشید مطالب سایت عالی است

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

parla
21 مهر 1398
با سلام چرا من گزینه استارت sql میزنم قطع میشه ؟

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

احد
19 تیر 1398
سایتتون فوق العاده است و بسیار ساده گفتید . من از امشب تصمیم گرفتم php رو بخونم و یاد بگیرم . چند درس رو هم خوندم و عالی بود . متشکرم

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.