همانطور که می دانید بیش از 35 درصد از وب سایت های جهان با وردپرس ساخته شده اند. اما وردپرس تنها سیستم مدیریت محتوای یا content management system موجود بازار نیست. سیستم های مدیریت محتوا یا CMSهای دیگری نیز در دنیا وجود دارند؛ مثل جوملا و دروپال. هر کدام از این سیستم ها مزایا، معایب و تفاوت های خاص خودشان را دارند. در این مطلب به مقایسه ی این سه سیستم مدیریت محتوا یعنی مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال خواهیم پرداخت و خواهیم دید که کدام یک از این سه برای شما مناسب تر می باشد.
در مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال در ابتدا باید گفت که هر سه مورد از این سیستم های مدیریت محتوای محبوب، دارای خصوصیت های مبتنی بر تکنولوژی و فلسفه ی یکسان می باشند.
در عین تشابه های فراوان بین این سه سیستم مدیریت محتوا، باید گفت تفاوت های زیادی نیز با هم دارند. برای مثال وردپرس، جوملا و دروپال دارای قوانین و مقررات متفاوتی در خصوص محتوای هسته، امنیت و ماژول ها و قالب ها هستند.
این تفاوت ها، تاثیر زیادی بر نتیجه ی کارِ کاربران خواهند داشت. لذا باید تاثیرات و ویژگی های مختلف وردپرس و جوملا و دروپال را بررسی کرد تا فهمید کدام پلتفرم برای توسعه ی وب سایت شما مناسب تر است.
در ادامه ی بحث مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال باید به این اشاره کنیم که اکثر افرادی که از سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند، طراح وب سایت حرفه ای یا برنامه نویس نیستند و فقط می خواهند که یک وب سایت برای خودشان بسازند. بنابراین یکی از مهم ترین فاکتورها برای انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب، استفاده ی آسان و کاربردِ راحتِ آن می باشد.
وردپرس دارای یک پروسه ی پنج دقیقه ای خیلی ساده برای نصب و راه اندازی است. خیلی از ارائه دهندگان هاست و دامنه، خودشان به صورت رایگان وردپرس را بر روی هاست شما نصب می کنند. این کار باعث می شود که کاربرانِ تازه کار، به راحتی بتوانند راه اندازی سایت یا بلاگ شخصی خود را در کمتر از یک ساعت انجام دهند! همچنین می توانید با استفاده از افزونه های فارسی سازِ وردپرس، اقدام به فارسی کردنِ کلِ بخش مدیریت سایت نمایید.
همچنین ویرایشگرهای افزودن پست در وردپرس بسیار زیباتر، کاربردی تر و راحت تر از جوملا و دروپال هستند. وردپرس با داشتن یک ویرایشگر کاربردی و آسان، یک برگه ی سفارشی ساز و منوها و... باعث می شود که هر کسی به راحتی بتواند پست ها و برگه های خود را ویرایش کرده و منتشر نماید.
نصب جوملا شاید به سرعتِ وردپرس انجام نشود، اما گام های ساده ای برای نصب و راه اندازی دارد. همچنین بسیاری از ارائه دهندگان هاست و دامین، خدمات راه اندازی اولیه ی جوملا را به صورت رایگان ارائه می دهند.
بعد از نصب و راه اندازی جوملا وارد یک پنل کاربری خواهید شد که به زیبایی و واضحی وردپرس نیست. در حقیقت پنل مدیریت جوملا، منوها و زیرمنوهای زیاد و مختلفی دارد که کار با آن ها کمی دشوار است. جوملا دلیل این شلوغ پلوغی را قدرت بیشترِ سیستمش می داند! ولی همه می دانند که وردپرس قوی تر و گسترده تر است.
نصب دروپال از جوملا و وردپرس راحت تر است. کافی است تا پکیج آن را دانلود کرده و بر روی سایت خود بارگذاری کنید تا اسکریپت مربوط به نصب اجرا شود.
دروپال یک قابلیت با نام «توزیع» یا distributions را ارائه می دهد که باعث می شود انعطاف پذیری بیشتری را در استفاده از ماژول ها تنظیمات آن تجربه کنیم و با آن وب سایت منعطف تری را بسازیم.
پروسه ی پست نویسی یا نوشته گذاری در این سیستم مدیریت محتوا کمی پیچیده است. کاربران مبتدی برای قرار دادن یک پست در سایتِ خود و نحوه ی پیکربندیِ آن دچار مشکل خواهند شد. در دروپال فهمیدن این که چطور برخی چیزها را تغییر داد و چیزی را به برگه اضافه کرد کمی سخت است. به طور کلی عناصر مربوط به تغییر و افزودنِ المان ها زیاد آشکار نیستند.
بنابراین پیروز میدان در سادگی و استفاده ی راحت وردپرس می باشد!
هر سه سیستم مدیریت محتوا (CMS) دارای قالب ها، پلاگین ها، ماژول ها و افزودنی هایی هستند. بوسیله ی چنین امکاناتی می توان عملکرد و ظاهر سایت را مدیریت نمود.
قالب ها یا پوسته ها، ظاهر و نحوه ی نمایش سایت شما را کنترل می نمایند. افزونه ها یا پلاگین ها هم نقش اپلیکیشن یا نرم افزار را برای وب سایت شما ایفا می کنند. یعنی می توانید از آن ها برای ایجاد یا تغییر یک عملکرد خاص در سایت استفاده کنید.
خب! برای این قسمت کافی است. در قسمت بعد با ما همراه باشید تا به مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال از منظر کار با این امکانات بپردازیم:
منبع: سایت WP Beginner
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.