سئو، یکی از موضوعات بسیار مهم در ایندکس شدن سایت ها در موتور های جستجوگر مانند گوگل می باشد. هرچه رتبه سئو یک وب سایت بالاتر باشد، موتور های جستجوگر مطالب وب سایت را در نتایج بالاتر نشان می دهد.
یکی از اصول های بسیار مهم در سئو، بهینه سازی تصاویر می باشد. به طور مثال، اگر یک وب سایت از تصاویر با رزولوشن و حجم بسیار بالا استفاده کند، سرعت لود و بارگذاری وب سایت بیشتر می شود و همین امر باعث می شود تا کاربران از سرعت سایت ناراضی شوند و سایت را ترک کنند.
همچنین، این موضوع، باعث می شود که موتور های جستجوگر هم رتبه پایین تری به وب سایت بدهند، زیرا موتور های جستجوگر مانند گوگل از سایت های کند اصلا خوششان نمی آید. پس اگر بخواهیم یک نتیجه گیری کلی از بهینه سازی تصاویر بگیریم، می توانیم به افزایش سرعت بارگذاری وب سایت و رتبه بالاتر در موتور های جستجوگر اشاره کنیم.
زمانی که یک تصویر را بهینه سازی می کنید، از کیفیت و رزولوشن آن کمی کاسته می شود و همین امر سبب کاهش حجم تصویر و در نتیجه بهینه شدن آن می شود. گرچه در وب سایت نباید از تصاویر بی کیفیت با رزولوشن پایین استفاده کرد، زیرا همین موضوع مضرات خودش را دارد.
در کل اگر بخواهیم نتیجه گیری کنیم، یک تصویر با رزولوشن و کیفیت متوسط رو به بالا کاملا مناسب می باشد.
راه های بسیار مختلفی جهت بهینه سازی تصاویر وجود دارد. یکی از این راه ها، استفاده از وب سایت های بهینه سازی تصاویر می باشد.
راه اول
اولین راهی که ما به شما پیشنهاد می کنیم، استفاده از سرویس های آنلاین بهینه سازی تصاویر می باشد. یکی از بهترین وب سایت های بهینه سازی آنلاین تصاویر، وب سایت Online Image Compressor می باشد که تا حد ممکن حجم تصویر را بدون افت کیفیت، کم می کند. به طوری که می توانید تصاویر خود را بهینه کنید و با کیفیت قبلی، از آنها در وب سایت خود استفاده کنید.
یکی دیگر از وب سایت های آنلاین بهینه سازی تصاویر، Image Optimizer می باشد که نسبت به سایت Online Image Compressor کارایی کمتری دارد و کیفیت کار آن مانند Online Image Compressor نیست و ضعیف تر تصاویر را بهینه می کند، اما اگر به هر دلیلی نتوانستید از وب سایت Online Image Compressor استفاده کنید، می توانید به سراغ این وب سایت بروید.
راه دوم
راه دوم بهینه سازی تصاویر، استفاده از نرم افزار فتوشاپ می باشد. فتوشاپ قابلیتی دارد که به کاربر این امکان را می دهد تا بتواند بدون دردسر و خیلی راحت، تصویر مورد نظر خود را برای وب سایت بهینه کند. نام این قابلیت در فتوشاپ Save Image for Web می باشد که محل این گزینه در بخش File > Export > Save for Web است (مانند تصویر زیر).
راه سوم
راه سوم برای بهینه سازی تصاویر برای سایت، استفاده از نرم افزار های مخصوص بهینه سازی می باشد. این راه نسبت به راه های قبلی، کمی سخت تر و طولانی تر می باشد. تا کنون نرم افزار های بسیاری جهت اصلاح و بهینه سازی تصاویر منتشر شده اند که یکی از بهترین آنها، نرم افزار Ashampoo Photo Optimizer می باشد. این نرم افزار به شما این امکان را می دهد تا کیفیت تصویر را هر چقدر که بخواهید کاهش دهید تا تصویر بهینه شود.
راه چهارم
اگر وب سایت شما توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس مدیریت می شود، می توانید از این راه استفاده کنید. این راه به شما کمک می کند تا بتوانید به صورت اتوماتیک تصاویر خود را هنگام آپلود در وردپرس بهینه کنید.
برای انجام این راه، راهکار اصلی استفاده از افزونه های بهینه ساز تصاویر می باشد. تا کنون افزونه های بسیاری جهت بهینه سازی تصاویر برای وردپرس توسعه یافته اند که بیشتر آنها کیفیت و کارایی بالایی ندارند.
یکی از افزونه هایی که در زمینه بهینه سازی بسیار کاربرد دارد، Imagify می باشد. این افزونه به شما این امکان را می دهد تا به صورت اتوماتیک، تصاویر آپلود شده را بهینه کنید. همچنین اگر می خواهید تصاویر به صورت اتوماتیک بهینه نشوند، می توانید از طریق بخش تنظیمات، این قابلیت را حذف کنید و به صورت دستی، تصاویر مورد نظر را بهینه کنید.
افزونه دیگری که در این زمینه کارایی دارد، ShortPixel نام دارد. این افزونه، به شما این امکان را می دهد تا بتوانید هرگونه فرمت عکس مانند PNG, JPG, JPEG و... را بهینه کنید و از حجم آن کم کنید. این افزونه نسبت به افزونه اولی قابلیت های بیشتری دارد ولی بهینه سازی تصویر در آن نسبت به Imagify کمتر است. درضمن، این افزونه از عکس های اصلی که بهینه شده اند، یک نسخه پشتیبان تهیه می کند تا در صورت نیاز، کاربر از نسخه اصلی و بدون دستکاری شده عکس استفاده کند.
در کل، اگر بخواهیم یکی از اصول بسیار مهم که حتما باید در وب سایت ها رعایت شود را در نظر بگیریم، بهینه سازی تصاویر می باشد. اما باز هم تاکید می کنیم که از تصاویر بی کیفیت و با رزولوشن ضعیف اصلا استفاده نکنید زیرا هم نارضایتی کاربر را ایجاد می کند و هم در رتبه موتور های جستجوگر تاثیر منفی می گذارد.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.