در این آموزش قصد داریم تا نحوه ریدایرکت یک برگه یا آدرس (url) را در وردپرس به شما آموزش دهیم. در ادامه به سه نوع از ریدایرکت ها با نام های automatic redirec و manual redirect و wildcard redirect در وردپرس خواهیم پرداخت.
دلایل زیادی وجود دارند که شما بخواهید یک برگه یا نوشته را به آدرسی دیگر ریدایرکت کنید؛ شاید نامک یک برگه را تغییر داده اید، شاید تنظیمات «پیوندهای یکتا» در سایت را ویرایش کرده اید و شاید یک پست جدید نوشته اید و می خواهید نسخه قدیمی آن را به این یکی ریدایرکت کنید. در همه این حالت ها و احتمالات، باید از ریدایرکت برای رفع نیاز خود استفاده نمایید. ریدایرکت عملی است که به مرورگرها دستور می دهد به جای آدرس فعلی به آدرس مورد نظر شما بروند.
برای انجام یک ریدایرکت، نیاز است تا پلاگین های موردنیاز این کار را نصب کنید. در این آموزش ما از افزونه Redirection استفاده خواهیم کرد.
استفاده از عملِ «بازآدرسدهی» یا ریدایرکت کار ایده آلی نیست. اینکار سرعت وب سایت را برای کاربر کاهش می دهد. چرا؟ چون ابتدا مرورگر آدرس اول را دریافت می کند و بعد به سمت آن می رود. پس از رسیدن به آن آدرس، مجددا به مرورگر آدرس دیگری تحویل داده می شود و باید دوباره به آدرس دیگری برود (عملیات دو برابر می شود). همچنین ممکن است یک ریدایرکت را به آدرس اشتباهی تنظیم کنید که این کار باعث افت سئوی سایت شما خواهد شد. پس نباید بیش از حد از ریدایرکت استفاده کنید و بهتر است از همان ابتدا مسیرها را به صورت درستی تنظیم نمایید. یعنی:
اما اگر تا حالا این کارها را انجام نداده باشید باید چکار کنید؟
همانطور که قبلا گفتیم، چند نوع مختلف از ریدایرکت وجود دارد که می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید:
بیایید به هر یک از این موارد بپردازیم.
اگر تاکنون افزونه ای برای ریدایرکت در وردپرس نصب نکرده اید، حالا این کار را انجام دهید. ابتدا افزونه Redirection را نصب کنید چرا که این افزونه شما را قادر می سازد تا به روش اتوماتیک، ریدایرکت های سایت خود را پیاده سازی کنید. این افزونه همچنین پست ها و برگه های قدیمی شما را بازبینی می کند و در صورت نیاز ریدایرکت می نماید.
در تصویر زیر یکی از ریدایرکت هایی را که بر روی یک نوشته قدیمی انجام شده است، مشاهده می کنید:
اگر پس از نصب این افزونه یک نامک یا آدرس را در وب سایت خود تغییر دهید، این افزونه آن را متوجه می شود و به صورت اتوماتیک، ریدایرکتِ موردنیاز را انجام می دهد. در تصویر زیر تعدادی از ریدایرکت هایی را که این افزونه با تغییر در نامک در یک وب سایت ایجاد کرده است، مشاهده می نمایید.
بعضی اوقات پیش می آید که افزونه ها قادر به انجام ریدایرکت به صورت اتوماتیک نیستند. مثلا زمانی که شما بخواهید یک آدرس را به یک دامنه دیگر ریدایرکت کنید، باید این کار را به صورت دستی انجام دهید. در داشبورد وردپرس بر روی منوی ابزارها کلیک کنید و سپس Redirection (افزونه ای که نصب کردید) را انتخاب نمایید. حال به پایین صفحه اسکرول کنید تا به قسمت «ایجاد ریدایرکت جدید» برسید.
در فیلد اول، آدرس برگه مبدا و در فیلد دوم آدرس برگه مقصد را وارد کنید. همچنین می توانید نوع ریدایرکشن موردنظر را نیز انتخاب کنید. این کار اطلاعات بیشتری به مرورگر می دهد و باعث سئوی بهتر در سایت می شود. در نهایت بر روی «ایجاد» کلیک کنید تا این ریدایرکت در لیست ریدایرکشن های سایت شما دخیره شود.
این نوع ریدایرکت زمانی استفاده می شود که شما بخواهید یک دسته خاص از آدرس ها را در سایتتان تغییر دهید. مثلا بخواهید نوع پیوند یکتا برای نوشته های سایت خود را به طور کلی از blog/post-name به category/post-name تغییر دهید. در این حالت باید از این نوع ریدایرکشن استفاده کنید تا مطمئن شوید هر شخصی که از لینک قبلیِ یک نوشته استفاده می کند، به آدرس جدیدِ آن پست ریدایرکت می شود.
ریدایرکتِ نوعِ Wildcard، از چیزی به نام Regex استفاده می کند که باعث می شود بتوانید ریدایرکشن های حرفه ای را ایجاد نمایید. لذا ابتدا باید فانکشن Regex را فعال نمایید. در داشبورد وردپرس مجددا به «ابزارها» بروید و بر رو Redirection کلیک نمایید.
حال برای این نوع آدرس دهی این بار باید در فیلد اول از کد /oldslug/(.*)$
و برای فیلد دوم از کد /newslug/$1
. استفاده کنید. سپس بر روی «ایجاد ریدایرکت» کلیک نمایید.
اگر آدرس ها را در وب سایت وردپرسی خود تغییر دهید یا اینکه یک نوشته جدید ایجاد کنید و بخواهید آن را با نسخه قبلی جایگزین کنید، باید از ریدایرکت کردن استفاده نمایید. با توجه به نیاز خود می توانید از ریدایرکت اتوماتیک، دستی و یا از نوعی wildcard استفاده کنید.
به پایان یکی دیگر از آموزش ها رسیدیم. امیدواریم که این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد. لطفا نظرات خود را با ما درمیان بگذارید. موفق و سربلند باشید.
منبع: وبسایت tutsplus
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.