امنیت پنل مدیریت وردپرس و صفحه ورود به سیستم در برابر حملات سایبری بسیار مهم است. همانطور که می دانید هکرها یک خطر امنیتی بزرگ برای وب سایت های وردپرسی به شمار می آیند، اما مشکل فقط هکرها نیستند. برای سایت هایی که امکان ثبت نام کاربر در آن ها وجود دارد، باید پنل کاربری وردپرس را در برابر شیطنت های خود کاربران نیز ایمن ساخت.
مسائل و مشکلات امنیتی ای که ناشی از کاربران سایت است را «نفوذ غیر مخرب» یا non-malicious intrusions می نامند.
خوشبختانه می توانید با رعایت چند نکته ی ساده و انجام دادن چند مرحله، امنیت پنل مدیریت وردپرس تامین می شود. همچنین پلاگین هایی نیز امنیت وب سایت و پنل کاربری وردپرس را بهبود می بخشند که آن ها را هم به شما معرفی خواهیم کرد. در ادامه با درنظر گرفتن جوانبی مثل شروط ورود به سایت و قطع احتمال حملات سایبری از بنیان، پنل ادمین وردپرس (پنل مدیریت، داشبورد یا admin area) را هر چه بیشتر امن خواهیم ساخت.
چرا باید پنل مدیریت وردپرس و برگه ی لاگین را ایمن کنید؟
برگه ی ورود در یک وب سایت وردپرسی مثل درب ورودی خانه است. قطعا یکی از مهم ترین نقطه ضعف های امنیتی در وب سایت وردپرسی، برگه ی لاگین آن است. همچنین پنل مدیریت سایت شما هم از طریق همین برگه قابل دسترسی خواهد بود. پس قفل کردن و امنیت بخشیدن به هر دوی این برگه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
رسیدگی نکردن به امنیت این صفحات عواقب جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. به عنوان مثال ممکن است کاربران زیادی را از دست بدهید، مشتریانتان را از دست بدهید، اطلاعات شخصی خودتان و افراد دیگر را بدزدند، به وب سایتتان آسیب های شدیدی وارد شود و یا حتی وب سایت را از دست بدهید. همچنین هک شدن یک وب سایت به طور کلی کاربران را از برند و کسب و کار شما، نا امید و بی اعتماد خواهد کرد.
در نهایت، شایان ذکر است که حملات سایبری به وب سایت ها بسیار اتفاق می افتد و با توجه به تعداد بالای این حملات، بهتر است به چند نکته در رابطه با ایمن سازی وب سایت وردپرسی در مقابل این حملات توجه فرمایید.
اگر مبتدی و تازه کار هستید و هنوز کار با وردپرس را به خوبی یاد نگرفته اید، آنگاه فهمیدن اینکه چگونه می توان یک وب سایت وردپرسی را ایمن ساخت کمی هولناک خواهد بود. برای اینکه پروسه ی ایمن سازی وردپرس برایتان وحشتناک نباشد، پنج مرحله ی زیر را در وب سایت خود اجرا کنید و خلاص!
در واقع یک رمز عبور قدرتمند شامل کاراکترهای مختلف، زیاد و رندوم می باشد. اضافه کردن عدد و سمبل های مختلف نیز به قدرت و پیچیدگی یک پسورد می افزاید. استفاده از چنین پسوردهایی، حدس زدن آن را برای هکرها دشوار می کند. درنتیجه باعث بهبود امنیت سایت شما می شود. شاید جالب باشد که بدانید بیش از 69 درصد افراد نمی دانند که چگونه یک پسورد قدرتمند بسازند. به طور خلاصه باید گفت که استفاده از یک نام کاربری و رمز عبور ضعیف، درب سایت را بر روی هکرهای عزیز باز می کند!
خوشبختانه ساختن یک رمز عبور قوی کار زیاد دشواری نیست. بنابراین:
البته که این تنها مرحله برای ایمن سازی ادمین پنل وردپرس نیست. برای بالا بردن امنیت پنل مدیریت وردپرس اقدامات دیگری نیز نیاز است که در ادامه بررسی می کنیم.
2FA روشی برای محافظت از حساب کاربری شما است که از شما خواسته می شود تا از طریق دستگاه هوشمند خود، کد منحصر به فردی را که برایتان نمایش می دهد، برای ورود به سایت وارد کنید. این بدان معناست که هر زمان وارد سیستم شوید، وردپرس می تواند مطمئن باشد که کاربری که سعی در ورود دارد، خود شما هستید و نه هکر یا شخص دیگری.
برای ایجاد سیستم احراز هویت دو مرحله ای نیز پلاگین هایی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده نمایید:
در نهایت، بهتر است ابتدا با یک پلاگین استاندارد 2FA این سیستم را آزمایش کنید، سپس در صورت تمایل می توانید به راه حل های دیگری مانند افزونه ی Keyy تکیه کنید. همچنین، برخی از افزونه ها مانند Wordfence و Jetpack نیز برای افزایش امنیت در ورود به سایت مفید هستند که می توانید آن ها را نیز بررسی کنید.
یکی از راه های خیلی رایج در حملات سایبری این است که هکرها در برگه ی لاگین شما وارد می شوند و بارها و بارها پسوردهای مختلف را امتحان می کنند تا به پنل مدیریت وردپرس وارد شوند. شما می توانید با محدود کردن تعداد دفعات مجاز برای ورود رمز اشتباه، کمک زیادی به امنیت پنل مدیریت نمایید.
برای محدود کردن تعداد دفعات مجاز برای وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، پلاگین هایی وجود دارند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
بله! درست حدس زدید. هکرها برای ایجاد تغییر در عملکردی سایت شما، کدهایی را به فایل های سایت شما اضافه می کنند. به طور کلی پلاگین های فایروال یا WAF از رخ دادن چنین مشکلاتی جلوگیری می کنند. در حقیقت فایروال ها چنین حملاتی را قبل از اتفاق افتادن خنثی می نمایند.
در زیر به برخی از افزونه های موجود برای ایجاد سپر امنیتی (فایروال) اشاره می کنیم:
به یاد داشته باشید که داشتن یک سپر امنیتی یا فایروال برای برقراری امنیت در هر سایت وردپرسی ضروری است.
برای هر عضو یا هر نوع کاربر در سایتی خود، می توانید نقش های کاربری مختلفی ایجاد کنید. هر نقش کاربری دارای توانایی ها و سطح دسترسی های مختلف می باشد. این بدان معناست که کاربران یا حتی توسعه دهندگان مختلف وب سایت وردپرسی شما تنها به مواردی که ضروری است دسترسی خواهند داشت و نه بیشتر! محدودسازی دسترسی کاربران، یکی دیگر از روش های افزایش امنیت پنل مدیریت سایت می باشد.
برای انجام این مرحله و بالا بردن امنیت پنل مدیریت وردپرس (داشبورد وردپرس) به ترتیب زیر عمل کنید:
تمام مراحل و اقداماتی که در این مطلب به آن ها پرداختیم به سادگی و با صرف زمان خیلی کم قابل انجام هستند. آن ها را انجام دهید تا وب سایت و پنل مدیریت خود را ایمن سازید.
امیدواریم که آموزش امنیت پنل مدیریت وردپرس برای شما مفید واقع شده باشد. موفق و سربلند باشید.
منبع: سایت WP Explorer
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.