فونت ها نقش بسیار مهمی در زیبایی وب سایت ما دارند و استفاده از نوع فونت مناسب تاثیر بسزایی در کار شما و بازخورد کاربران خواهد داشت. ما در این مقاله و قسمت دوم آن سعی داریم که جوانب مختلف تغییر و تنظیم فونت در وردپرس را بررسی کنیم اما قبل از آن باید چند مفهوم را درک کنیم:
در اکثر مواقع فونت وب سایت شما توسط تم آن تنظیم می شود اما برخی اوقات دوست داریم که از پلاگینی استفاده کنیم تا بتوانیم فونت ها را تغییر بدهیم. در وب سایت های وردپرسی معمولا سه راه برای استفاده از فونت های دلخواهتان وجود دارد:
بنابراین دو تقسیم بندی اصلی وجود دارد: فونت ها را روی سرورهای خودتان میزبانی کنید یا از سرورهای دیگران استفاده کنید. من با web fonts شروع می کنم.
همانطور که گفتیم web font ها فونت هایی هستند که روی سرورهای وب سایت های دیگر میزبانی می شوند. بنابراین به جای آنکه فونت را روی سرور خودتان قرار دهید، لینک فونت را از سایت دیگری وارد کدهایتان می کنید و فونت از آنجا توسط کاربر دانلود می شود. با استفاده از این روش می توانید از فونت های متعددی استفاده کنید بدون آنکه فضای سرور خود را شلوغ کنید. همچنین اگر فونت ها بروزرسانی شوند دیگر نیازی به نگرانی و تعویض فونت ها نیست، بلکه این وب سایت های خدمات ارائه ی فونت این کار را انجام می دهند.
وب سایت هایی که این خدمات را ارائه می کنند به دو دسته ی رایگان و پولی تقسیم می شوند که مهم ترین آن ها عبارت اند از:
تمام این وب سایت ها به شما اجازه می دهند که از خدماتشان در وب سایت وردپرسی خود استفاده کنید؛ برخی اوقات با قرار دادن مستقیم کد در فایل های وب سایت و دیگر اوقات با استفاده از یک پلاگین.
اکثر وب سایت های امروزی از web font ها استفاده می کنند و برای انتخاب دوم خود web-safe font ها را انتخاب می کنند تا اگر به هر دلیلی web font شما توانایی بارگذاری نداشت، از web-safe font مورد نظر استفاده شود. ما هم در این مقاله فرض را بر استفاده از web font ها می گذاریم.
در گذشته توسعه دهندگان انتخاب چندانی در تعیین و فونت نداشتند چرا که فونت های موجود فقط web-safe font ها بودند (فونت هایی مانند serif و ...) بنابراین تعیین یک فونت وقت چندانی نمی گرفت اما امروزه انتخاب های آنچنان متنوعی داریم که شاید انتخاب یک فونت از بین هزاران فونت سخت باشد. به همین دلیل هنگام انتخاب فونت برای وب سایتتان به نکات زیر توجه کنید:
پس از اینکه فونت خود را انتخاب کردید، چند متن ساده را به صورت آزمایشی با آن بنویسید تا مطمئن شوید ظاهر آن مناسب وب سایت شما است. سرویس هایی مانند Google Fonts به شما اجازه می دهند قبل از انتخاب فونت، متن دلخواه خود را با آن فونت بنویسید تا ببینید چه شکل و شمایلی دارد.
حالا که فونت را انتخاب کرده اید باید آن را در وب سایت خود قرار دهید. اگر دوست ندارید که کدهایتان را به صورت دستی در تم کدنویسی کنید می توانید از یک پلاگین برای اضافه کردن آن ها استفاده کنید. به طور مثال پلاگینی به نام Google Fonts Typography وجود دارد که به شما اجازه می دهد از طریق WordPress Customizer به فونت های Google Fonts دسترسی داشته باشید و هر کدام را روی وب سایت خود پیاده سازی کنید.
برای انجام این کار، پس از نصب پلاگین، در کنترل پنل خود به قسمت Appearance و سپس Customize بروید. حالا می بینید که قسمتی به نام Google Fonts اضافه شده است:
با کلیک روی این گزینه می توانید تنظیمات خود را اعمال کنید. اولین قسمت از تنظیمات این پلاگین Basic Settings است که به شما اجازه می دهد فونت body و heading و button ها را جداگانه تعیین کنید:
قسمت دوم Advanced Settings است که تنظیمات پیشرفته تر در آن قرار دارد. به طور مثال می توانید منوی navigation خود را از این قسمت تنظیم کنید. همچنین برای heading ها و موارد دیگر جزئیات بیشتری را مشخص کنید. همچنین می توانید برخی از فونت ها را بدون استفاده، بارگذاری کنید تا بعدا در فایل های CSS به صورت دستی موارد استفاده ی آن را مشخص کنید.
سپس قسمتی به نام Font Loading را مشاهده می کنید. اگر یکی یا چند تا از font weight ها را لازم ندارید، می توانید تیک آن ها را از این قسمت بردارید. قسمت Debugging نیز به شما اجازه می دهد که در صورت عدم نمایش یک فونت خاص، آن را مشکل زدایی و نمایش دهید. حتما توجه داشته باشید که پس از اتمام کار روی دکمه ی Publish کلیک کنید، در غیر این صورت تمام تنظیمات جدید شما حذف خواهند شد.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.