10 افزونه برتر وردپرس برای کسب و کارهای آنلاین (قسمت اول)

10-best-wordpress-plugins

افزونه های برتر وردپرس برای کسب و کارهای آنلاین

بسیاری از کسب و کارهای آنلاین به سیستم مدیریت محتوای وردپرس وابسته هستند و از آن قدرت می گیرند. اما چه چیز به وردپرس قدرت می دهد؟ درست حدس زدید! این پلاگین ها یا همان افزونه ها هستند که این سیستم مدیریت محتوا را تا این حد قدرتمند و محبوب کرده اند. دنیایی از افزونه ها برای وردپرس موجود هستند اما تنها تعداد محدودی وجود دارند که عملکرد فوق العاده دارند و در زمینه خودشان می توانند به شکل جامع نیازهای کاربران را پوشش دهند و موجب بهبود امکانات و عملکرد وب سایت شوند. در این مقاله به معرفی 10 مورد از افزونه های برتر وردپرس که نصب آنها برای کسب و کارهای آنلاین وردپرسی توصیه می شود، می پردازیم. با ما همراه باشید.

1) Yoast SEO

سئو یا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، پایه و اساس هر وب سایت محسوب می شود و هیچ افزونه ای این کار را بهتر از Yoast SEO انجام نمی دهد. شاید طنز به نظر برسد که بگوییم این افزونه شما را از یک کارشناس و مشاور سئو بی نیاز می کند اما حداقل می تواند وابستگی شما را در این زمینه به مقدار قابل توجهی کاهش دهد.

معرفی افزونه وردپرس yoast-seo - افزونه های برتر وردپرس

این افزونه می تواند برای سایت شما نقشه (Site Map) ایجاد کند و امکان مدیریت آن را به شما بدهد. همچنین می تواند ساختار لینک های داخلی و خارجی صفحات و پست های سایت شما را آنالیز کند، چگالی کلمات کلیدی را بررسی کند، خوانایی صفحات و مقالات را بسنجد و در نهایت متا تگ های سایت را بشناسد و برای بهبود هر یک از این علایم به شما راهنما و امکانات مدیریتی ارائه دهد. در کنار همه ی اینها این ابزار تغییر آدرس های وب سایت را به شکل خودکار شناسایی می کند و دستورات ریدایرکت رو به شکل خودکار به صفحات مورد نیاز اضافه می کند.

تصوری از محیط کاربری افزونه yoast-seo - افزونه های برتر وردپرس

نسخه رایگان این برنامه هر چند از امکانات خوبی برخوردار است اما باز هم نسبت به نسخه Pro امکانات و قابلیت های نسبتا محدودی اراده می دهد. برای بهره مندی از امکانات کامل پیشنهاد می کنیم آخرین نسخه این افزونه را به صورت کرک شده از سایت های فارسی زبان دانلود و به شکل دستی بر روی وردپرس خود نصب کنید.

2) Akismet

همه با مشکلات مرتبط با هرزنامه ها و Spam ها در وب سایت آشنا هستند. اگر با این مورد آشنایی ندارید نشان از تازه کار بودن شماست. کافیست کمی از سایتی که تازه ایجاد کرده اید بگذرد و چند مقاله در آن قرار دهید. سپس خواهید دید که در عدم حضور این افزونه، چگونه بخش نظرات و فرم های ارتباطی وب سایت شما پر از نظرات Spam و پیام های تبلیغاتی نوشته شده توسط ربات ها خواهد شد.

آشنایی با افزونه اکیسمت - افزونه های برتر وردپرس

همانطور که از توضیحات تصویر بالا مشخص است، افزونه اکیسمت هر نظری که در سایت شما نوشته می شود را از دید رباتیک بودن بررسی می کند و اگر آن را اسپم تشخیص دهد، بسته به تنظیماتی که برای آن قرار داده اید می تواند برای همیشه حذف کند و یا در سطل زباله وردپرس شما قرار دهد. البته در نظر داشته باشید اگر تنظیمات را برای حذف همیشگی انتخاب نمی کنید، ممکن است پس از مدتی پایگاه داده شما از نظرات اسپم در انتظار بازررسی پر شود و برای وب سایت شما اختلال ایجاد کند. بنابراین سعی کنید گزینه حذف همیشگی را در نظر بگیرید و در غیر اینصورت مرتبا نظرات اسپم در انتظار بازررسی را کنترل و به صورت دستی حذف همیشگی کنید.

استفاده از این افزونه برای وبسایت های غیرتجاری رایگان است اما وب سایت هایی که فعالیت مالی در آنها صورت می گیرد باید نسبت به خرید کد فعالسازی اقدام کنند. البته سیستم دریافت کد فعالسازی این سامانه چندان سختگیرانه عمل نمی کند و حتی برای وب سایت های تجاری (لااقل برای وب سایت های ایرانی!) نیز می توانید به رایگان کد فعالساز دریافت نمایید.

این افزونه برای وب سایت هایی که بازدید زیاد داشته و تعداد نظرات بسیار زیادی در طول روز از سوی بازدیدکنندگان دریافت می کنند بسیار ضروری به نظر می رسد. البته فراموش نکنید که گاهی اوقات ممکن است این افزونه در تشخیص برخی هرزنامه ها اشتباه عمل کند اما در هر حال می تواند کمک بسزایی در مدیریت نظرات ارسال شده از سوی بازدیدکنندگان در سایت های پر بازدید داشته باشد.

3) W3 Total Cache

یکی از مشکلات و گلایه های رایج میان وبمسترها و صاحبان وب سایت ها این است که پس از مدتی سایت آنها دچار افت سرعت و محدودیت منابع (سخت افزاری) می شود. دلیل آن نیز واضح و روشن است. هنگامی که کاربران زیادی (معمولا بیش از 1000 یا 2000 نفر) در حال استفاده از وب سایت هستند تعداد درخواست های ارسالی به سرور سایت زیاد شده و در نتیجه محدودیتی که منابع سخت افزاری مانند هارد، رم، پردازنده و... با آن مواجه می شوند وب سایت را دچار خفگی می کند.

معرفی افزونه w3-cache - افزونه های برتر وردپرس

بهترین راهکار برای حل این موضوع استفاده از حافظه و توان سخت افزاری هر کاربر برای خود، به جای استفاده همگی از منابع سخت افزاری سایت است. به این شکل که با کش کردن برخی قسمت های سایت، محتوای آن قسمت پس از اولین بارگذاری سایت در قسمتی از حافظه ی مرورگر و سیستم کاربر با عنوان حافظه ی پنهان ذخیره شده و در بارگذاری های بعدی محتوا از آن قسمت فراخوانی می شود و دیگر درخواست های تکراری و اضافی به سرور سایت ارسال نخواهد شد.

هنگامی که بحث به بهینه سازی مبتنی بر حافظه پنهان می رسد، وردپرس یک برگ برنده دارد: W3 Total Cache. این افزونه که محبوب ترین نرم افزار در زمینه کش سازی فایل ها در وردپرس محسوب می شود با انواع هاست ها و سرور های مختلف سازگاری دارد. تنها باید مراقب باشید که این افزونه ممکن است با افزونه های دیگر تداخل داشته باشد و یا در صورت انجام تنظیمات اشتباهی سایت شما را دچار مشکل کند. بنابراین سعی کنید قبل از نصب از وب سایت خود بک آپ کامل تهیه کنید و پس از نصب نیز از انجام تنظیماتی که به آنها مسلط نیستید، دوری کنید.

4) (Smush (Image optimization

تصاویر همچنان یکی از مهم ترین قسمت های وب سایت و اپلیکیشن های تحت وب را تشکیل می دهند. همانطور که می دانید حجم اطلاعاتی که مرورگر در هر درخواستی که به سرور ارسال می کند، می تواند دریافت کند محدود است و این محدودیت در واقع به پارامترهای انتقال داده در سرور برمی گردد. این موضوع باعث می شود تصاویری که حجم زیادی دارند در پهنای باند اختلال ایجاد کرده و در سرعت بارگذاری سایت تاخیر ایجا کنند. چه بسا زمانی که سایت از سرور ضعیف برخوردار باشد و یا کاربر از سرعت اینترنت و پهنای باند بالایی برخوردار نباشد.

خب! همه ی اینها را گفتیم تا بدانید تصاویر معمولا بیشترین نقش را در یک وب سایت و به ویژه سرعت بارگذاری آن ایفا می کنند. امروزه حتی گوشی های هوشمند میان رده تصاویری تا حجم 5 مگابایت را با دوربین هایشان ثبت می کنند و مدل های بالاتر و به اصطلاح پرچمدار نیز می توانند تصاویری تا حجم 20 برای ما به ارمغان بیاورند. بنابراین لازم به توضیح نیست که اگر بخواهیم چنین تصاویری را مستقیما بر روی وب سایتمان بارگذاری کنیم چه فاجعه ای پیش خواهد آمد.

معرفی افزونه Smush (Image optimization) - افزونه های برتر وردپرس

از طرفی دیگر، معمولا نیازی به استفاده از تصاویر آنچنان با کیفیت در وب (به استثنای جامعه های مجازی ویژه عکاسان و گرافیست ها) نداریم و تصاویری که در وب آپلود می شوند جنبه ی زیبایی یا آموزشی دارند و از جنبه ی کیفیت چندان حائز اهمیت نیستند. از آن گذشته در اکثر دستگاه ها چشم انسان فرق بین تصاویر با کیفیت بالا و پایین را در هنگام مروگری وب تشخیص نمی دهد (البته این مورد در زمانی که از یک iPad سطح بالا استفاده می کنید صدق نخواهد کرد!).

حال، برای حل مشکلات مرتبط با حجم بالای تصاویر در وب سایت، دو راه پیش رو داریم. یک اینکه از نرم افزارهایی مثل فتوشاپ کمک بگیریم و ابعاد و حجم تصاویر را کم کنیم. دوم اینکه کار خودمان را راحت کنیم و این وظیفه را به عهده یک افزونه قرار دهیم. اگر شما هم مثل ما احساس می کنید راه دوم منطقی تر است، پیشنهاد ما استفاده از پلاگین (Smush (Image optimization است. این افزونه، از افزونه های برتر وردپرس است و از تنظیمات گسترده ای برخوردار است و می تواند در بهینه سازی تصاویر وب سای شما  نقش مهمی داشته باشد.

5) a3 Lazy Load

در این قسمت از مقاله، به معرفی یک راهکار دیگر برای مبارزه با معضل تصاویر در وب سایت های می پردازیم. فرض کنید یک صفحه طولانی در وب سایت دارید که در تصاویر زیادی وجود دارند. در حالت عادی همان ابتدا که کاربر صفحه شما را باز می کند تمامی تصاویر نیز بارگذاری می شوند. این یعنی مصرف بیشتر پهنای باند سایت، کاهش سرعت بارگذاری، افزایش ترافیک مصرفی کاربر و چندین مورد دیگر که وبمسترها و حتی کاربران از آنها بیزارند. خبر خوب آنکه برای حل یکجای این مشکلات یک راهکار عالی وجود دارد. آن هم اینکه هر تصویر تنها در صورت نیاز کاربر بارگذاری شود.

آشنایی با افزونه a3-lazy-load - افزونه های برتر وردپرس

کار افزونه های Lazy Load نیز دقیقا همین است؛ کاری می کنند که تصاویر تنها در صورت نیاز کاربر، یعنی زمانی که به سمت آنها اسکرول می شود بارگذاری شوند. اگر شما هم از این موضوع خوشتان آمده است و می خواهید بر روی وب سایت خود چنین قابلیت داشته باشید، پیشنهاد ما استفاده از پلاگین a3 Lazy Load است. این افزونه از افزونه های برتر وردپرس است و نه تنها بر روی تصاویر، بلکه این قابلیت را روی ویدئو های سایت شما نیز ایجاد می کند. بنابراین دیگر نیازی نیست نگران تعداد بالای تصاویر استفاده شده در صفحات وب سایت خود باشید!

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.