جت پک، یکی از سرویس های بسیار کاربردی از Wordpress.com می باشد که بر روی تمامی وب سایت های وردپرسی قابل نصب و اجرا می باشد.
جت پک، یک مجموعه از ابزار های مختلف کاربردی برای وردپرس می باشد. در ادامه، به کاربرد های جت پک در وردپرس اشاره خواهیم کرد.
جت پک در وردپرس، امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می دهد. یکی از این امکانات، استفاده از سیستم افزایش سرعت وب سایت می باشد. گرچه اگر به لوگوی جت پک دقت کنید، می توانید به این پی ببرید که کار اصلی جت پک در وردپرس، افزایش سرعت سایت می باشد. اما تمامی قابلیت های جت پک این نیست!
جت پک، با استفاده از سیستم پیشرفته Image Optimize تصاویر در سایت را بهینه می کند و سرعت لود و بارگذاری سایت را تا حد ممکن افزایش می دهد. یکی از کار هایی که جت پک می تواند بر روی تصاویر سایت انجام دهد، قابلیت Lazy Load کردن تصاویر می باشد.
قابلیت Lazy Load اگر در سایت فعال شود، سرعت وب سایت را تا حد ممکن افزایش می دهد. دلیل آن این است که هنگامی که کاربر وارد وب سایت می شود، تمامی تصاویر به طور کامل برای او بارگذاری نمی شوند و فقط تصاویری که در بخش بالایی سایت قرار دارند برای او بارگذاری می شوند، حالا اگر کاربر اسکرول کند و به قسمت پایین تر سایت مراجعه کند، تصاویری که در قسمت پایین سایت قرار دارند بارگذاری می شوند و این امر موجب افزایش سرعت وب سایت تا حد ممکن می شود. البته این قابلیت در جت پک دلخواهی است اما به صورت پیشفرض فعال می شود.
یکی دیگر از قابلیت های افزایش سرعت سایت در جت پک، فرستادن تصاویر و بارگذاری آنها از سرور های جت پک می باشد. جت پک، این قابلیت را به شما می دهد تا تصاویر آپلود شده خود را در سرور هایش آپلود کنید تا سرعت وب سایت افزایش یابد، زیرا سرور های جت پک یک سرور Global CDN می باشد که سرعت بسیار بالایی دارد. اما متاسفانه سرور های CDN کشور عزیزمان ایران را تحریم کرده اند و وب سایت های ایرانی از این قابلیت محروم هستند :(
یکی دیگر از قابلیت های جت پک در وردپرس، امکان فعال کردن تولبار Wordpress.com می باشد. با فعال کردن این تولبار، کاربر می تواند به تمامی بخش های وب سایت خود دسترسی سریع پیدا کند. بخش هایی مانند آپدیت های سایت، مدیریت محتوا ها و رسانه ها و... !
و حالا می رسیم به یکی از قابلیت های بسیار کاربردی و ویژه جت پک! دومین قابلیتی که جت پک در اختیار کاربران قرار می دهد، امکان اشتراک گذاری اتوماتیک مطالب منتشر شده در شبکه های اجتماعی می باشد. با فعال کردن این گزینه، کاربر می تواند هر گونه مطلبی که در سایت خود منتشر می کند را به صورت اتوماتیک به شبکه های اجتماعی انتقال دهد و در آنجا هم آنها را منتشر کند.
لازم به ذکر است که یکی از اصول های ایندکس شدن بسیار سریع مطالب در موتور های جستجوگر، منتشر کردن مطالب وب سایت در شبکه های اجتماعی می باشد! در این قسمت از جت پک، شما می توانید وب سایت خود را به 6 شبکه اجتماعی مختلف متصل کنید و مطالب خود را به صورت اتوماتیک به صفحات اجتماعی متصل شده ارسال کنید.
این 6 شبکه اجتماعی فیسبوک، توییتر، لینکدین، گوگل پلاس، تامبلر و پس (Path) می باشد.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، متصل کردن وب سایت به شبکه های اجتماعی بسیار ساده بوده و تنها با کلیک کردن بر روی Connect و وارد کردن مشخصات و اطلاعات اکانت، می توانید به صفحه اجتماعی مورد نظر خود متصل بشوید.
قابلیت دیگر جت پک در وردپرس، نمایش آمار بازدید وب سایت و آمار بازدید هر مطلب می باشد. سیستم آمار گیری بازدید جت پک، به گونه ای عمل می کند که تنها آی پی های واقعی را حساب کرده و به شما نشان می دهد. با استفاده از این قابلیت به راحتی می توانید آمار بازدید وب سایت خود را بهمراه آمار بازدید هر مطلب، مشاهده کنید. همچنین می توانید روزی که در آن بالاترین آمار را داشته اید هم مشاهده کنید.
قابلیت کاربردی دیگر جت پک در وردپرس، جلوگیری از ارسال نظرات اسپم می باشد. شاید شما هم از نظرات اسپم ارسال شده خسته شده اید و روزانه ده ها اسپم در دیدگاه های خود دریافت می کنید. خوشبختانه، جت پک به صورت خودکار نظرات اسپم ارسال شده را تشخیص داده و به طور خودکار آنها را به قسمت نظرات اسپم انتقال می دهد.
یکی از قابلیت های کاربردی که برای آپدیت کردن سایت در جت پک بکار برده می شود، قابلیت بروزرسانی خودکار افزونه ها می باشد. با فعال کردن این گزینه در جت پک، می توانید بدون نیاز به آپدیت دستی، تمامی افزونه ها را به طور خودکار بروزرسانی کنید.
یکی از موضوعات مهم امنیتی، جلوگیری از حملات هک به وب سایت می باشد. جت پک با استفاده از سیستم پیشرفته Protect خود، از حملات جلوگیری می کند و نمی گذارد کسی اطلاعات سایت را به سرقت ببرد.
خب دوستان امیدوارم که از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. فراموش نکنید اگر هرگونه مشکل و یا سوالی در مطالب بنده داشتید، آن را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید :)
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.