اگر شما جدیدا یک وب سایت وردپرسی و یا یک وبلاگ وردپرسی را راه اندازی کرده اید، حتما باید این سوال را از خودتان بپرسید که آیا تمام مراحل اولیه انجام شده است یا خیر؟! خب مسلم است یکی از اقدام های مهم پس از نصب و راه اندازی وردپرس بر روی سایت، ساخت صفحات مهم در سایت می باشد. صفحاتی که اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربر قرار می دهد و در یک جورایی فعالیت سایت را توضیح می دهد.
در ادامه این مطلب، قصد داریم تا شما را با 11 صفحه ضروری برای سایت های وردپرسی آشنا کنیم.
وردپرس، به صورت پیش فرض، دو نوع محتوا مختلف دارد: یکی مطالب و پست های سایت که به عنوان مقاله های سایت می توانند عنوان شوند، و نوع دیگری صفحات سایت می باشند که نمی توانند بخشی از مطالب و مقاله های سایت به حساب درآیند.
صفحات وردپرس به طور معمول برای اضافه کردن محتوای استاتیک به سایت ساخته شده اند، یعنی نباید محتوای آنها را تغییر داد.
به عنوان مثال، صفحه «درباره ما» یکی از صفحاتی می باشد که محتوا استاتیک دارد و خیلی محتوا آن تغییر نمی کند مگر اینکه بخواهید نام نویسندگان یا کارکنان جدید سایت خود را در صفحه درباره ما اضافه کنید.
معمولا محتوا هایی را مانند محتوای صفحه «درباره ما» را نباید در قالب یک نوشته در وردپرس ایجاد کرد، زیرا این کار باعث می شود تا کاربران خیلی سخت بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. برای همین، بهترین کار ایجاد یک صفحه جدید در وردپرس می باشد.
وردپرس به این امکان را به کاربران خود می دهد تا بتوانند خیلی راحت صفحات جدید ایجاد کنند و آنها را مدیریت کنند و بعضی از صفحات را زیر شاخه صفحه دیگری قرار دهند.
بدین ترتیب، بیاید به ایده های مهمی که باید برای صفحات به آنها فکر کنید، نگاهی بیندازیم.
این صفحه، یکی از صفحات بسیار مهمی می باشد که هر وب سایت وردپرسی باید آن را نیز داشته باشد.
این صفحه را می توان هم با نام «درباره ما» و هم با نام «درباره من» ایجاد کرد که انتخاب این دو نام بستگی به وب سایت شما دارد که آیا وب سایت شما همراه با اشخاص دیگر مدیریت می شوند و یا وب سایت تنها توسط خودتان نیز مدیریت می شود.
شما می توانید از طریق این صفحه، به کاربران خود، افراد پشت وب سایت را معرفی کنید و همچنین اهداف و ارزش های سایت خود را برای آنها تعریف کنید.
همچنین صفحه «درباره ما» می تواند به اعتماد مخاطب وب سایت شما نیز کمک کند. زیرا پس کاربر می تواند با استفاده از این صفحه، افراد پشت وب سایت را بشناسد و همین امر موجب ایجاد یک اعتماد خاص میان کاربر و وب سایت می شود.
لازم به ذکر است که برخی از وب سایت ها، در صفحات «درباره ما» مهم ترین و یا مشهور ترین محتوا های خود را هم قرار می دهند تا به کاربران بهترین نمونه محتوای خود را نشان دهند.
صفحه «تماس با ما» دومین صفحه مهمی می باشد که هر وب سایت و وبلاگ وردپرسی نیز باید آن را داشته باشد.
بازدیدکنندگان سایت شما، تبلیغ کنندگان و کسانی که می خواهند همکاری را با سایت شما آغاز کنند، نیاز به یک راه ارتباطی با سایت شما دارند و این راه ارتباطی، دقیقا می تواند صفحه «تماس با ما» باشد تا کاربران خیلی سریع و راحت بتوانند برای شما پیامی ارسال کنند یا از روش های ارسال پیام استفاده کنند.
شما نیاز دارید تا در صفحه «تماس با ما» سایت خود یک فرم تماس با ما قرار دهید تا کاربران بتوانند خیلی راحت و آسان با پر کردن فرم، پیام خود را برای سایت شما ارسال کنند.
با این حال، می توانید در صفحه «تماس با ما» سایت خود، روش های ارتباطی دیگری مانند آدرس ایمیل، آدرس دفتر سایت، شبکه های اجتماعی مدیر سایت و... را قرار دهید تا کاربران نیز بتوانند از روش های دیگر هم برای ایجاد ارتباط کمک بگیرند.
اگر شما از وبلاگ یا سایت وردپرسی خود درآمد کسب می کنید، پس نیاز دارید تا به کاربران خود در مورد نحوه کسب درآمد خود توضیح دهید.
بعضی مواقع کاربران نیاز دارند تا بدانند سایت شما منبع درآمدش چگونه می باشد. اگر شما از راه نمایش تبلیغات یا فروش محصولات، از سایت خود درآمد کسب می کنید، پس لازم است که این روش ها را در صفحه سلب مسئولیت سایت ذکر کنید.
صفحه «قوانین و سیاست های حفظ حریم خصوصی» به کاربران سایت اطلاع می دهد تا بدانند که چگونه می توانند از محتوا و داده های سایت استفاده کنند.
به عنوان مثال، ممکن است برخی کاربران وب سایت شما، از داده های سایت و محتوای آن کپی برداری کند و از آنها به صورت غیرقانونی استفاده کنند در اینجا، شما نیاز دارید تا یک صفحه قوانین و سیاست های حفظ حریم خصوصی را ایجاد کنید.
اگر یک فروشگاه اینترنتی یا سایت خدمات آنلاین دارید، باید حتما یک صفحه با نام «قوانین استفاده از خدمات» را در سایت خود ایجاد کنید.
این صفحه، به برخی از سو استفاده های کاربران هشدار می دهد که چگونه باید از خدمات سایت استفاده کنند. زیرا ممکن است بعضی از کاربران، از محتوای سایت یا محصولات سو استفاده کنند و یا از نام تجاری برای انجام کار های غیرقانونی، بهره مند شوند.
اگر شما یک سایت وبلاگی یا مقاله ای دارید که محتوای بسیار زیادی را در آن قرار داده اید، پس باید یک صفحه «از اینجا شروع کنید» را برای کاربران جدید سایت خود ایجاد کنید.
این صفحه به کاربران جدید سایت خودتان کمک می کند تا بدانند که چگونه از محتوا های سایت استفاده کنند و باید از کجا شروع کنند تا بتوانند از خدمات سایت شما بهره مند شوند.
اگر شما سایتی دارید که در آن به فروش محصولات و یا ارائه خدمات مشغول هستید، معمولا از افزونه ای مانند افزونه ووکامرس استفاده می کنید.
اما برخی از وب سایت ها هستند که به دلایل مختلف نمی توانند از این افزونه های تجارت الکترونیک مانند ووکامرس استفاده کنند، برای همین نیاز است تا یک صفحه محصولات یا خدمات در سایت خود ایجاد کنند.
خیلی ساده مدیران سایت های وردپرسی می توانند با ایجاد یک صفحه مخصوص محصولات سایت یا خدمات سایت، محصولات یا خدمات خود را معرفی کنند و آنها را به کاربران نمایش دهند.
معمولا هنگامی که یک کاربر در سایت، به دنبال صفحه و یا محتوای خاصی می گردد و در آخر سایت نمی توان آن محتوا را پیدا کند، به کاربر «صفحه خطای 404» را نشان می دهد.
به طور معمول، این صفحه به کاربر اطلاع می دهد که ممکن است صفحه از روی سایت حذف شده باشد و یا تغییر نام پیدا کرده باشد. سپس راه حل های دیگری مانند جستجوی دوباره نیز به کاربر داده می شود.
به طور معمول، وردپرس به صورت پیش فرض، یک صفحه با عنوان آرشیو سایت از دسته بندی های مختلف، برچسب ها و... ایجاد می کند. اما گاهی اوقات کاربران نمی توانند به صورت ساده، محتوایی که به دنبال آن هستند را در صفحه آرشیو سایت مشاهده کنند.
برای همین گاهی اوقات شما نیاز دارید تا یک صفحه آرشیو سفارشی سازی شده را در سایت خود ایجاد کنید تا بتوانید محتوا های محبوب، برچسب های محبوب و دسته بندی های محبوب را به صورت آرشیو نشان دهید.
به طور معمول، وب سایت هایی هستند که درآمد خود را از طریق نمایش تبلیغات کسب می کنند. برخی دیگر از وب سایت ها هم از سرویس های تبلیغات کلیکی مانند گوگل ادسنس استفاده می کنند که این سرویس ها طبق تعداد کلیک هایی که تبلیغات در سایت خورده شده است، مبلغی را در نظر گرفته و پرداخت می کند.
با این حال، شما باز هم می توانید یک صفحه مربوط به تبلیغات سایت خود نیز ایجاد کنید. در این صفحه، مشخصاتی مانند رنک الکسای وب سایت، آمار بازدید سایت به صورت روزانه و ماهیانه، تعداد ورودی های موتور های جستجوگر و... را باید قرار دهید.
فراموش نکنید که در انتهای صفحه تبلیغات باید یک فرم تماس یا اطلاعات تماس مانند شماره تلفن همراه قرار دهید تا تبلیغ کنندگان بتوانند به سرعت با شما ارتباط برقرار کنند.
برای نمایش و مدیریت تبلیغات خود در سایت، نیاز به یک افزونه مخصوص دارید تا بتوانید راحت تر تبلیغات سایت خود را مدیریت کنید. ما به شما افزونه AdSanity را برای این کار پیشنهاد می کنیم.
اگر شما به دنبال نویسندگان بیشتری برای تولید محتوا هستید، بدون شک می توانید با یک صفحه «ارسال مطلب» کار خود را آغاز کنید. در این صفحه، کاربران معمولا می توانند مطالب و مقاله هایی طبق موضوعات سایت نیز ارسال کنند.
برخی از وب سایت ها، برای مقاله های ارسال شده توسط کاربران، امتیازاتی را در نظر می گیرند. این امتیازات ممکن است پول باشد.
خب دوستان مطلب بنده همینجا به پایان میرسه، امیدوارم که استفاده های لازم رو از مطلب بنده برده باشید. اگر هرگونه سوال یا مشکلی در رابطه با این مطلب داشتید، در بخش نظرات آن را مطرح کنید :)
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.