در ابتدای سال جدید میلادی، همه طراحان برای اتفاقات تازه آماده می شوند. به ویژه زمانی که بحث به طراحی سایت می رسد. یعنی موضوعی که با سرعت در حال تغییر سبک است و همیشه به دنبال یک تعادل بین زیبا بودن و کاربردی بودن سپری کرده است. اما در سال جدید قرار است اوضاع به چه شکل باشد و جدیدترین متد طراحی سایت کدامند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با ترندهای مهم و پرطرفدار طراحی سایت در سال 2020 آشنا کنیم.
سال گذشته به وضوح با مسئله مد تاریک و تم های تیره در طراحی UI هم در زمینه اپلیکیشن و هم وب سایت رو به رو شدیم. وب سایت ها و اپلیکیشن های زیادی این گزینه را در تنظیمات خود قرار دادند و حتی برخی کلا تم را به صورت تیره طراحی کردند. در نتیجه این مورد در دنیای طراحی گرافیک سریعا محبوب شد. پیش بینی می کنیم که در سال جدید نیز این روند به سمت محبوب تر شدن پیش برود. اما چرا؟ اول اینکه سبک شیک و تازه ای محسوب می شود دوم اینکه هم مصرف باطری را کاهش می دهد و در نور کم نیز چشم انسان را کمتر اذیت می کند.
اگرچه برخی از طراحان دارند سعی می کنند در سال جدید از سبک مینیمال فاصله بگیرند، اما نباید انتظار داشت سبک مینیمال که در سال 2019 در اوج به سر می برد امسال به یکباره از دور کنار برود. همچنان سبک مینیمال از طرفداران زیادی بین طراحان برخوردار است و حتی ممکن است در سال جدید بیش از سال گذشته نیز مورد توجه طراحان و مخاطبان قرار بگیرد. اما چرا مینیمالیسم پس از چندین سال همچنان به این اندازه محبوبیت دارد؟ شاید بتوان پاسخ این سوال را اینگونه داد که ساده گرایی تجربه کاربری را به شدت بهتر می کند. وقتی همه چیز ساده باشد، کارایی، عملکرد و سرعت نیز بهبود پیدا می کند و در کنار آن ناوبری، تبادل داده ها، پرداخت ها و... راحت تر صورت می گیرد. بدین گونه می توان به دلیل اصلی محبوبیت سبک مینیمال در میان همه افراد پی برد.
میکرو اینتراکشن ها یا فعل و انفعالات کوچک (مانند لایک در تصاویر اینستاگرام که با دو بار تب انجام می شود و یا ریلود در مروگر کروم که با کشیدن انگشت از بالا به پایین انجام می شود) از جدیدترین متد طراحی سایت هستند و به حدی در تجربه کاربری تاثیرگذار و محبوب شده اند که تصور کار کردن در عدم حضور آنها ممکن نیست. آنها تبدیل به یک بخش جدایی ناپذیر در تجربه کاربری شده اند و باید سعی کنید حداکثر استفاده ممکن از آنها را در طراحی خود اعمال کنید. ممکن است تصور کنید که این قابلیت تنها در طراحی اپلیکیشن مورد استفاده است و در طراحی سایت کاربردی ندارد. اما باید بگوییم که با کمی خلاقیت می توانید این قابلیت ها را نیز در طراحی وب اعمال کنید. مانند آنچه که با عنوان Claps به منظور پسندیدن پست ها در وب سایت Medium مشاهده می شود.
البته در کنار میکرو اینتراکشن ها، استفاده از انیمیشن می تواند میزان تاثیرگذاری آنها نزد کاربران را تکمیل افزایش دهد و آنچه که برای ایجاد یک تجربه کاربری از یک سایت یا اپلیکیشن نیاز است را مهیا کند. بنابراین قدرت انیمیشن ها را دست کم نگیرید و حتما آنها را در طراحی خود اعمل کنید.
امروزه شاهد دستگاه های تاشو در بازار هستیم. این مورد یک روند جدید و کاملا متفاوت است که می توان به آینده آن کاملا امیدوار بود. در همین راستا، وب سایت ها و برنامه ها نیز در جهت سازگاری با آنها باید تغییر کنند. بنابراین باید ایده ها و قوانین جدیدی برای خلق تجربه کاربری مفید با این دستگاه ها ایجاد شود. بدون شک این روند بسیار چالش برانگیز و هیجان انگیز خواهد بود.
این فرمت از تصاویر که امروزه در اینستاگرام بسیار مورد استفاده قرار می گیرد در واقع از نسبت 4:5 بهره می برد و تقریبا هر کجا می توانید اینگونه از تصاویر را ببینید. اما دلیل ترند شدن این دسته از تصاویر چیست؟ همانطور که می دانید امروزه بیشتر از 50 درصد مرورگری در دنیای وب توسط تلفن های هوشمند صورت می گیرد که در حالت معمول، به صورت عمودی در دست گرفته می شوند. بنابراین طراحی به گونه ای که در این دستگاه ها کاملا خوانا و سازگار باشد می تواند طبق معمول یکی از ترندهای طراحی وب در سال جدید باشد.
در این آموزش سعی کردیم مهم ترین سبک های طراحی و جدیدترین متد طراحی سایت را که پیش بینی می شود در سال جدید میلادی بیش از سایر سبک ها مورد توجه طراحان وب سایت قرار بگیرد، معرفی کنیم. اما بدون شک سبک های دیگری نیز وجود دارند که ممکن است طراحان برای سال 2020 از آنها استفاده کنند تا به واسطه تجربه کاربری حاصل از آن دل مخاطبان خود را به دست آورند. در نهایت نیز نظر مردم و مخاطبان تعیین خواهد کرد که چه سبکی پر طرفدارترین سبک و به اصطلاح ترند خواهد بود. در هر صورت اگر طراح وب سایت هستید سعی کنید موارد گفته شده را در طراحی های جدید خود مد نظر قرار دهید و از نمونه های مشابه الهام بگیرید تا بهترین تجربه کاربری ممکن را برای مخاطبان خود خلق کنید.
منبع: سایت Medium
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.