اگر به یاد داشته باشید در مطلب قبلی به معرفی 4 مورد از برترین نرم افزارهای طراحی گرافیک در سال 2019 پرداختیم. امروز به معرفی نرم افزارهای دیگر این لیست می پردازیم.
از سال 1999 به بعد، نرم افزار Adobe InDesign پرطرفدارترین نرم افزار در زمینه طراحی فایل های چاپی نظیر مجلات و روزنامه ها محسوب می شود. در این نرم افزار می توانید طرح های چاپی مانند کاتالوگ، بروشور، مجله، روزنامه و... را به راحتی طراحی و با فرمت های رایج مانند PDF یا HTML خروجی بگیرید و برای چاپ آماده کنید. خوشبختانه برای یادگیری این نرم افزار کار سختی پیش رو نخواهید داشت و اگر در زمینه گرافیک مبتدی هستید، این نرم افزار گزینه ای عالی برای شماست تا متن و گرافیک را با یکدیگر ترکیب کنید و طرح های قابل چاپ زیبا خلق کنید.
از نظر نقاط مثبت، می توان این نرم افزار را قهرمان غیرقابل انکار صنعت نشر و چاپ دانست و ویژگی هایی نظیر دقت در ابعاد و سایز پروژه ها و همچنین تنوع عظیمی از فونت ها که توسط آن پشتیبانی می شود، Adobe InDesign را تبدیل به هیولایی بی رقیب در این زمینه کرده است. از نظر نقطه ضعف نیز، تنها می توان به گزارشاتی که برخی کاربران از مشکلات فایل های خروجی PDF داده اند، اشاره کرد.
GIMP یا همان GNU Image Manipulation Program احتمالا پرطرفدارترین نرم افزار رایگان در زمینه ویرایش عکس ها یا همان فایل های رستر است. بنابراین به نوعی می توان آنرا رقیبی برای ادوبی فتوشاپ توصیف کرد. اگرچه رابط کاربری این نرم افزار به خوبی فتوشاپ نیست و امکانات و قابلیت های آن محدودتر است اما دارای ابزارهای قدرتمند و امکاناتی فراوان برای ویرایش، اصلاح و حتی رتوش تصاویر می باشد. خبر خوب برای افراد مبتدی اینکه این نرم افزار علاوه بر اینکه رایگان است، یادگیری آن نیز بسیار ساده تر از نرم افزار های مشابه در این زمینه است و هر کسی در هر سطحی از مهارت می تواند از امکانات آن استفاده کند.
از مزایای این نرم افزار می توان به شبکه اجتماعی اختصاصی آن اشاره کرد که کاربران در آن تجربه های خود را به اشتراک می گذارند. از دیگر مزیت های آن نیز می توان ابزارهای فراوان و حرفه ای با وجود رایگان بودن را نام برد. اما از نقاط ضعف آن، آپدیت های دیر به دیر، شناخته نشده ماندن در بین گرافیست ها و در نهایت تجربه کاربری ضعیف به هنگام کار با نرم افزار را می توان نام برد.
Gravit Designer نرم افزاری معروف و رایگان در زمینه طراحی وکتور است. این نرم افزار همچون ادوبی ایلوستریتور بر پایه محاسبات ریاضی و برداری تصاویر را پردازش می کند و برای طراحی لوگو، تصویرسازی و انیمیشن نرم افزار بسیار مناسبی محسوب می شود. این نرم افزار دارای دو نسخه تحت وب و آفلاین است که به دلیل سرعت بیشتر در نسخه آفلاین پیشنهاد می کنیم این گزینه را برای نصب انتخاب کنید (هرچند در این ورژن از ویژگی های آپدیت شده برای مدتی محروم خواهید بود). در نهایت سطح یادگیری نرم افزار آسان ارزیابی شده است و در کنار رابط کاربری زیبای آن، طراحی وکتور به کاری لذتبخش برای علاقه مندان به آن تبدیل می شود. متاسفانه این نرم افزار کاملا رایگان نیست و برای نسخه پیشرفته یا همان Pro باید سالیانه نزدیک به 50 دلار هزینه کنید. (البته در ایران می توانید از نسخه کرک شده آن حسابی لذت ببرید!)
وجود امکانات و ابزارهای بسیار زیاد و متنوع از نقاط مثبت نرم افزار است. در ضمن آپدیت ها و ویژگی های بروز در نسخه تحت وب نیز از مزایای دیگر نرم افزار محسوب می شود. بعنوان نقطه ضعف نیز می توان عملکرد ضعیف تر و محدود تر نسخه رایگان نسبت به نسخه Pro را نام برد.
وقتی برای اولین بار به محیط کاربری این نرم افزار نگاه کنید ممکن است فکر کنید با نرم افزاری بسیار مبتدی طرف هستید. اما واقعیت چیز دیگریست. Inkscape یک نرم افزار گرافیکی پیشرفته برای ساخت وکتور و فایلهای SVG کاربردی می باشد. با یک نگاه ساده به رابط کاربری احتمالا متوجه خواهید شد که با نرم افزاری پیچیده و سخت مواجه هستید. این تفکر چندان هم دور از واقعیت نیست و برای یادگیری این نرم افزار نیاز به سطح مهارت بالایی خواهید داشت. اما موضوع خوشحال کننده و قابل توجه وجود یک وب سایت و جامعه مجازی بسیار کمک کننده پیرامون این نرم افزار است که احتمالا برای علاقه مندان بسیار مفید خواهد بود.
از نقاط مثبت نرم افزار می توان به فیلترهای زیاد و وجود یک وب سایت و جامعه مجازی فعال و کمک کننده در ارتباط با این نرم افزار اشاره کرد. سرعت پایین اجرای نرم افزار و پیچیدگی های رابط کاربری که یادگیری کار با نرم افزار را دشوار کرده است نیز جز نقاط منفی نرم افزار به حساب می آیند.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.