فونت های رنگی یا به اصطلاح انگلیسی Color Fonts در سال 2018 قدم به عرصه مدرن طراحی گرافیکی نهاده اند. اما این فونت ها چگونه ایجاد می شوند؟ چه کاربردی دارند؟ و چگونه می توان از آنها در کار های گرافیکی پیشرفته بهره برد؟
اگر شما نیز دوستدار تایپوگرافی در فتوشاپ هستید و میخواهید با پاسخ این سوال ها آشنا شوید در ادامه با روکسوپلاس همراه باشید.
در این آموزش سعی می کنیم با زبان ساده اصطلاحات تخصصی مرتبط با فونت های رنگی را بررسی کنیم و به شما کمک کنیم که با استفاده از این شیوه جدید، طرح های گرافیکی و تایپوگرافی های جذابی ایجاد کنید.
اگر قصد دارید یک طرح گرافیکی با جزییات و رزولوشن بسیار بالا داشته باشید یا باید از وکتور ها استفاده کنید و یا به استفاده از حرف و یا مجموعه ای از حروف رو بیاورید.
وکتورهای آماده توسط گرافیست ها در سراسر جهان طراحی می شوند و در انواع وب سایت های مرتبط با گرافیک، فتوشاپ و ایلوستریتور یافت می شوند. اما کار با این وکتورها زمانبر بوده و همچنین قابلیت ها و انعطاف پذیری یک فونت را ندارند. به علاوه کار کردن با آنها نیاز به مهارت و تخصص در نرم افزار ایلوستریتور دارد که بسیاری از افراد را دچار مشکل می کند.
فونت های رنگی که در واقع از یک فونت ساده در کنار یک سری داده های گرافیکی با عنوان SVG ساخته می شوند، فونت هایی جذاب هستند که هنگام طراحی می توانند بدون افت کیفیت بزرگنمایی شوند و جذابیت طرح گرافیکی شما را دوچندان کنند.
شاید از خود بپرسید که با کمی تغییرات رنگی در فتوشاپ بر روی یک فونت می توان آنرا به سلیقه خود رنگی کرد و تایپوگرافی های جذابی نیز از آن ایجاد کرد؟ در پاسخ باید بگوییم صحیح است، می توان این کار را انجام داد اما اگر بخواهیم از آن در فضای وب استفاده کنیم نهایتا باید آن را به صورت یک تصویر با فرمت PNG که حجم نسبتا بالایی نیز دارد، ذخیره و در وب سایت آپلود کنیم.
در واقع مزیت اصلی استفاده از فونت های رنگی این است که اگر چه حجم نسبتا بیشتری نسبت به فونت های عادی دارند، اما این حجم تا رسیدن به یک یا چند عکس با فرمت PNG اختلاف زیادی دارد. به عبارتی دیگر می توان به کمک آنها در فضای وب تایپوگرافی های رنگی و جذاب ایجاد کرد که هم به سادگی ویرایش می شوند و هم به سرعت و با مصرف بسیار کم تر ترافیک برای کابران بارگذاری می شوند.
لازم به ذکر است که از آنجا که این فونت ها به تازگی پا به عرصه طراحی گرافیک نهاده اند، هنوز برخی مرورگرها از آنها پشتیبانی نمی کنند و آنها را به صورت ساده نمایش می دهند. اما خوشبختانه بیشتر افراد از مرورگر های بروزشده فایرفاکس و کروم استفاده می کنند که در نمایش اینگونه فونت ها مشکلی ندارند.
این فونت ها در فضای وب در دسترس و به راحتی قابل دانلود هستند. نمونه ای از این فونت ها که در تصویر بالا می بینید Gilbert نام دارد که به راحتی از این وب سایت قابل دریافت است.
در تصویر بالا نمونه ای دیگر از این فونت ها را می بینید که توسط سازنده آن با نام Bixa Color به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار گرفته است. برای دریافت این فونت به این صفحه مراجعه کنید.
نکته ی مثبت وخوشحال کننده در مورد این فونت ها این است که نحوه استفاده از آن ها فرقی با فونت های عادی ندارد و تنها فرق آنها فرمت آنها یعنی OTF یا همان Open Type Font است.
شما می توانید این فونت ها را هنگام طراحی سایت و یا هنگام استفاده از ویرایشگر های تصویر مانند فتوشاپ به کار ببرید.
در این آموزش ابتدا شما را با Color Font ها آشنا کردیم، سپس به بررسی خصوصیات اینگونه فونت ها پرداختیم و تفاوت آنها با فونت های عادی را شرح دادیم. همچنین مزیت استفاده از این فونت ها به جای تصاویر حجیم PNG در وب سایت ها را توضیح دادیم. در نهایت چند نمونه از این فونت ها را در فضای وب به شما معرفی کردیم.
شما نیز با جستجو در موتور های جستجوگر همانند گوگل می توانید تعداد بیشتری از این فونت ها را پیدا کنید و در تایپوگرافی از آنها استفاده کنید.
امیدواریم این آموزش مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. در پایان از شما دعوت می کنیم با ارائه نظر در پایین همین مطلب، ما را در نوشتن آموزش های بعدی همراهی کنید. پیروز و سربلند باشید...
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.