یکی از مهمترین و رایجترین سئوالات برنامه نویسان مبتدی و نوپا در زمان ورود به این حرفه این است که: «چگونه میتوانم سریع کُد نویسی را یاد بگیرم و به عنوان یک برنامه نویس شغلی برای خود ایجاد کنم؟» در این مقاله قصد داریم به روشهای پایه و اصولی که در دنیا (و نه فقط ایران) در خصوص یادگیری سریع برنامه نویسی باب است، بپردازیم.
چه دانشجوی این رشته باشید، چه فرد مبتدی و تازهکار و چه فرد با تجربهای که میخواهد آینده شغلی خود را بر روی برنامه نویسی بنا کند، قطعاً سعی خواهید کرد نکات و ترفندهایی را برای یادگیری سریع برنامهنویسی بیابید. باید در نظر داشته باشید که شغل برنامه نویسی یکی از مشاغل پردرآمد در بازار و یکی از جالب ترین مشاغلی است که افراد با آن رو به رو میشوند. یادگیری برنامه نویسی و تسلط بر آن برای یک مبتدی زمان زیادی طول خواهد کشید و کاری نیست که بشود چند روزه سَر و تَه آن راه هم آورد!
بیشتر مردم قبل از اینکه واقعاً شروع کنند تسلیم می شوند. در ابتدا، ما در مورد مفهوم یادگیری کدنویسی بسیار هیجانزده میشویم، اما بعداً در بیشتر موارد دانشیاران یا مبتدیان به سرعت تسلیم میشوند، زیرا ادامه کار برایشان دشوار است، گیر میکنند و در یافتن راه حل برای کد با مشکل مواجه میشوند.
یادگیری برنامه نویسی یک سفر یک شبه نیست، اما آنقدرها هم که مردم در مورد آن فکر میکنند دشوار نیست. تنها چیزی که نیاز دارد فداکاری، اشتیاق، علاقه و قطعاً صبر است. منابع آنلاین و آفلاین زیادی برای یادگیری کد نویسی آسان، سریع و مؤثر وجود دارد. ما نکاتی را برای یادگیری سریع برنامه نویسی مورد بحث قرار خواهیم داد با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
اشتباه رایجی که یک دانشیار یا مبتدی در حین یادگیری برنامه نویسی مرتکب میشود این است که اصول یا فصل اول را نادیده میگیرد و بلافاصله به فصل بعدی میرود. برای درک مفاهیم پیشرفته برنامه نویسی، باید در مورد اصول برنامه نویسی کاملاً آگاه باشید. اگر بصورت ساده و گذرا از روی مطالب با عجله رد شوید قطعا در یک مقطع زمانی، دچار سردرگمی زیادی خواهید شد و باید دوباره به اصول اولیه خود بازگردید.
این اصول عبارتند از: ساختارهای داده، متغیرها، ساختارهای کنترل، نحوه چگونگی کار با ابزارها و ویرایشگرهای کُد و...
وقتی شروع به یادگیری برنامه نویسی میکنید، یک زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید، به آن پایبند باشید و قبل از رفتن به سطح بعدی، ابتدا همه اصول اولیه برنامه نویسی را یاد بگیرید و بخاطر بسپارید. اگر این مسیر را دنبال کنید، قطعا زمان کمتری طول میکشد تا زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید.
اشتباه رایجی که مبتدیان در حین یادگیری برنامه نویسی انجام میدهند، خواندن یک کتاب یا نگاه کردن به نمونه کد روی دسکتاپ بدون تمرین آن است. خواندن در مورد حلقهها، متغیرها و دریافت همه چیز در ذهن شما آسان است اما برنامه نویسی واقعی به این روش کار نمیکند. برای یادگیری کامل هر چیزی در کنار آموزش تئوری باید آموزش عملی نیز فرا بگیرید تا ذهن شما با مطالب خو بگیرد و آنرا کاملا درک کند.
وقتی برنامه نویسی را شروع میکنید با مشکلات زیادی روبرو میشوید، در بخشی از حل مسئله گیر میکنید و از شما خواسته میشود که، کد را به صورت عملی پیاده سازی کنید و راه حل یک مشکل خاص را پیدا کنید و در آنجا هنگام پیاده سازی کد، باید با کد بازی کنید یا به عبارتی کد خود را تغییر دهید تا نتایج متفاوتی را مشاهده کنید، کد را بهینه کنید و راه حلهای مختلف را امتحان کنید. با این کار توانایی تفکر منطقی شما روز به روز بهبود مییابد و در نهایت چیزهای زیادی یاد میگیرید که شما را به یک برنامه نویس بهتر تبدیل میکند.
وقتی شروع به کد نویسی میکنید، همان کد یا نمونه را بارها و بارها تمرین کنید تا زمانی که نیازی به مراجعه به همان کتاب یا منبعی از جایی که یاد گرفته اید، نداشته باشید. همچنین پروژه خود را بسازید، در چالشهای کد نویسی شرکت کنید و هر روز به حل راههای متفاوت در حل مسئلهها بپردازید.
وقتی به عنوان یک مبتدی برنامه نویسی را شروع میکنید، به این فکر میکنید که چرا باید با دست کدنویسی کنم، این یک فرآیند وقت گیر است، من نمیتوانم کد خود را روی کاغذ اجرا و بررسی کنم و همچنین اگر واقعاً نیاز به پیاده سازی چیزی بر روی سیستم خود دارم، پس چرا باید از قلم و کاغذ استفاده کنم؟
یکی از بزرگترین دلایل مصاحبه است! زمانی که برای شغل برنامه نویسی درخواست میدهید، در بیشتر مواقع فرآیند ارزیابی فنی شامل کدهای دستی میشود. از شما خواسته میشود با قلم و کاغذ کد بنویسید یا ممکن است مجبور شوید از تخته سفید استفاده کنید. کدنویسی با دست یک تکنیک قدیمی است اما در واقع شامل آزمونی برای مهارت یک برنامه نویس است. کدنویسی با دست می تواند به شما درک روشنی از نحوه ساخت الگوریتمها بدهد، شما ارتباط عمیق تری در مغز خود ایجاد میکنید. یادگیری برنامه نویسی از این طریق کار شما را راحت تر و سریع تر میکند.
یکی از بهترین راهها برای درک آسان و سریع برنامه نویسی، آموزش است. آموزش دادن به کسی، به اشتراک گذاشتن دانش خود، انجام بحث با برنامه نویسان دیگر شما را به سرعت برنامه نویس بهتری میکند. آموزش دادن به کسی به معنای آموزش دادن به خودتان نیز هست، بنابراین اگر بتوانید به کسی آموزش دهید، به این معنی است که شما واقعاً مفاهیم را درک میکنید. این بهترین عادت است که چیزی را عمیق یاد بگیرید و متوجه خواهید شد که دیگر نیازی به بازگشت به همان موضوع ندارید. گیتهاب (Github) میتواند منبع مناسب و غنی برای اشتراک گذاری، آموزش و بحث کردن باشد
منابع آنلاین فراوانی در سطح اینترنت وجود دارد که بصورت رایگان و غیر رایگان به شما آموزش میدهد. همچنین سایت هایی همانند Stackoverflow نیز وجود دارند تا مشکلات خود را بصورت آنلاین مطرح کنید تا کاربرانی از نقاط مختلف جهان شما را در حل مشکلتان یاری کنند.
اگر میخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید، خوب نیست که ساعتها جلوی کامپیوتر بنشینید و سعی کنید همه چیز را یکجا درک کنید. با انجام این کار خسته خواهید شد، و از یادگیری زَده میشوید. بنابراین بهتر است کد نویسی را به صورت تکه تکه یاد بگیرید.
گاهی اوقات ساعتهای زیادی را صرف پیدا کردن باگ میکنید، اما راهحلی برای کد خود پیدا نمیکنید، بنابراین خوب است کمی استراحت کنید، ذهن خود را پاک کنید و کار دیگری انجام دهید. این کار تمرکز شما را بازیابی میکند و ممکن است راه حلی برای کد خود در جایی که گیر کرده اید پیدا کنید.
اشتباه در کدنویسی بسیار رایج است و در برنامه نویسی کاملاً قابل قبول است. در ابتدا خطاهای زیادی در کد خود پیدا خواهید کرد، بنابراین خوب است از دیباگرها برای یافتن خطاها، تأثیرات روی نتیجه خود و بررسی اینکه کجا اشتباه کرده اید استفاده کنید. با این کار زمان زیادی را در کد نویسی صرفه جویی کرده اید.
در پایان، آخرین نکته این است که وقتی سفر خود را در برنامه نویسی شروع میکنید، دست از کار نکشید. ممکن است این وسط فکر کنید که برای کد نویسی به اندازه کافی باهوش نیستید، اما به خاطر داشته باشید که برای اینکه مانند یک کدنویس فکر کنید کمی زمان و حوصله نیاز است، اما برای یادگیری سریع برنامه نویسی، فقط باید مسیر درست را دنبال کنید و ثابت قدم باشید.
در پایان توصیه می کنیم مقاله زیر را که در خصوص موفقیت در مسیر برنامه نویسی است، مطالعه کنید:
منبع: وب سایت geeksforgeeks
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.