بررسی جامع بازار کار پایتون در ایران و خارج از ایران (آپدیت جدید)

A Thorough Analysis of Python's Workforce Demand in Iran and Worldwide

13 مرداد 1402
wp7133297-python-programming-wallpapers

برنامه نویسی فقط یادگیری زبان برنامه نویسی خاصی نیست و هدف اصلی از آموزش آن، به کارگیری و کسب درآمد از آن است. این مقاله می تواند برای توسعه دهندگان نرم افزار مفید باشد. هدف این مقاله بررسی بازار کار پایتون در ایران و خارج از ایران است.

در این دنیای پویا که همه چیز با سرعت زیادی تغییر می کند، به نظر می رسد محبوبیت پایتون هرگز متوقف نمی شود. امروزه، یادگیری پایتون یکی از مهارت های لازم در برنامه نویسی است. در این مقاله، به سوال های شما در مورد فرصت های شغلی پایتون پاسخ خواهیم داد.

یادگیری پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی، آسان و ساده است. پایتون با سینتکس ساده و کامپایل آسان، زمان توسعه را به نصف کاهش می دهد. همچنین، کتابخانه های زیادی دارد که از تجزیه و تحلیل، دستکاری و مصورسازی داده ها پشتیبانی می کنند. در اینجا فرصت های شغلی مختلف پایتون را که برای یک برنامه نویس پایتون در دسترس است، مورد بحث قرار خواهیم داد.

با توجه به مهارتی که در پایتون دارید یعنی مبتدی، متوسط یا حرفه ای بودن و همچنین تخصصی که پس از آن در یک حوزه خاص به دست می آورید، شغل ها و درآمدهای مختلفی برای شما وجود دارد. پس می توانیم نتیجه بگیریم که شغل و درآمد شما پس از یادگیری پایتون را دو چیز اصلی تعیین می کند:

  1. میزان مهارت شما در برنامه نویسی پایتون
  2. حوزه تخصصی شما

چرا پایتون انقدر محبوب است؟

پایتون چیست و چه عواملی باعث می شوند محبوبیت زیادی داشته باشد؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی است که به شما کمک میکند سریع کار کرده و سیستم ها را به طور موثرتر یکپارچه کنید. با توجه به شاخص TIOBE که میزان محبوبیت زبان های برنامه نویسی را اندازه گیری می کند، پایتون سومین زبان برنامه نویسی محبوب در جهان است که تنها پس از جاوا و C قرار دارد. دلایل زیادی برای فراگیر بودن پایتون وجود دارد، از جمله:

سهولت استفاده از آن: برای کسانی که در زمینه کدنویسی و برنامه نویسی تازه کار هستند، پایتون می تواند اولین گام باشد.

سینتکس ساده آن: خواندن و درک پایتون نسبتا آسان است، زیرا سینتکس آن بیشتر شبیه انگلیسی است. سینتکس ساده آن به این معنی است که می توانید بفهمید هر خط کد چه کاری انجام می دهد.

جامعه توسعه دهندگان زیاد: از آنجایی که پایتون یک زبان منبع باز است، هر کسی می تواند از پایتون برای کدنویسی استفاده کند. علاوه بر این، جامعه‌ای دارد که اکوسیستم را پشتیبانی و توسعه می‌دهد و امکان افزودن کتابخانه‌های مختلف وجود دارد.

تطبیق پذیری آن: کاربردهای زیادی برای پایتون وجود دارد. با توجه به علاقه تان به مصور سازی داده ها، هوش مصنوعی یا توسعه وب، می توانید برای این زبان کاربرد پیدا کنید.

چرا پایتون را یاد بگیریم؟

تا اینجا دانستیم که چرا پایتون بسیار محبوب است، اما چرا باید آن را یاد بگیریم؟ چندین دلیل خوب برای یادگیری پایتون در زیر آمده است:

نیاز به توسعه دهندگان پایتون زیاد است

در طیف گسترده ای از زمینه ها، تقاضا برای کسانی که مهارت های پایتون دارند وجود دارد. اگر به دنبال شروع یا تغییر شغل خود هستید، این می تواند یک مهارت حیاتی برای کمک به شما باشد.

می تواند برای شما شغلی با درآمد زیاد ایجاد کند

داده ها حاکی از آن است که متوسط ​​حقوق سالانه برای افرادی که مهارت های پایتون دارند در بریتانیا حدود 65000 پوند است.

فرصت های شغلی زیادی وجود خواهد داشت

با توجه به اینکه پایتون را می توان در بسیاری از فناوری های نوظهور مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کرد، این احتمال وجود دارد که فرصت های شغلی زیادی برای آن وجود داشته باشد. یادگیری پایتون می تواند برای پیدا کردن شغل برای شما مفید باشد.

سایر ویژگی های شگفت انگیز پایتون در زیر آمدند:

  • ساختمان های داده‌ (data structures) سطح بالا
  • قابلیت توسعه سریع برنامه‌ها
  • قابلیت استفاده به‌عنوان یک اسکریپت
  • قابلیت خطایابی (debugging)  آسان
  • کاهش هزینه‌های نگهداری برنامه‌ها
  • چندسکویی‌بودن (یعنی روی سیستم‌عامل‌های مختلف مانند Windows، Linux، Mac و… اجرا می‌شود)
  • پشتیبانی از ماژول‌ها و پکیج‌ها که باعث ماژولار بودن برنامه و استفاده مجدد از کد می‌شود

پایتون بی شک یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی در جهان است. در تصویر زیر می توانید محبوب ترین و پر تقاضاترین زبان های برنامه نویسی در جهان را در سال 2022 ببینید:

آن چیز را که عیان است چه حاجت به بیان است؟! همان طور که در بالا می بینید، پایتون صدرنشین این جدول است. پس می توان نتیجه گرفت که بازار کار خوبی برای پایتون وجود دارد. ولی این ها کافی نیست. بیایید با جزئیات بیش تری به موضوع بپردازیم.

بررسی بازار کار پایتون در ایران

به‌طورکلی مشاغل برنامه‌نویسی، با تقاضای بسیار زیادی در شرکت‌های مختلف چه در ایران و چه در خارج از ایران روبه‌رو هستند. بازار کار پایتون در ایران هم از جایگاه خوبی برخوردار است. بعضی از شغل هایی که برای یک برنامه نویس پایتون وجود دارد عبارتند از:

  • مهندس نرم افزار
  • توسعه دهنده پایتون
  • تحلیلگر پژوهشی
  • تحلیلگر داده
  • دانشمند داده
  • توسعه دهنده نرم افزار
  • برنامه نویس کامپیوتر
  • برنامه نویس سیستم
  • برنامه نویس علمی
  • برنامه نویسی سایت
  • طراحی سایت
  • امنیت شبکه
  • یادگیری ماشین
  • توسعه دهنده وب
  • تحلیلگر برنامه
  • مهندس سیستم های کامپیوتری
  • توسعه دهنده نرم افزار
  • توسعه دهنده برنامه موبایل

درآمد برنامه نویس پایتون در ایران

اگر به سایت های مختلف شغل یابی و فریلنسری ایرانی سر بزنیم متوجه می شویم که درآمد برنامه نویس پایتون در زمینه های مختلف متفاوت است و همچنین مهارت شما تعیین کننده خواهد بود.

آسان بودن یادگیری و کار با آن مهم ترین دلیل استفاده گسترده از آن چه در ایران و چه در خارج از ایران است. برای مثال برنامه‌نویسان سطح اولیه (junior) معمولا سقف مشخصی از حقوق را دریافت می‌ کنند که نسبت به برنامه‌ نویسان سطح متوسط (mid-level) و سطح ارشد (senior) کمتر و حدود 10 الی 15 میلیون تومان در ماه است. اما برای برنامه‌ نویسان ارشد پایتون معمولا سقف مشخصی وجود ندارد و می‌ تواند از 35 الی 45 میلیون تومان در ماه متغیر باشد. اما به‌طورکلی چیزی که در مورد بازار کار پایتون واضح است، سطح بالای میانگین حقوق است. بنابراین برای موفقیتِ هر چه‌ بیشتر در بازار کار برنامه نویسی پایتون باید به کسب تجربه و مهارت‌ های زیادی بپردازید.

بد نیست بدانید که برنامه‌ نویس‌ های پایتون متوسط بر مبنای مهارت‌ ها و چارچوب‌ هایی که به آن‌ها تسلط دارند در بدترین حالت کمتر از پنج میلیون تومان حقوق دریافت نمی‌ کنند. بنابراین، افرادی که مهارت برنامه‌ نویسی پایتون را بیاموزند، می‌ توانند علاوه بر بهره‌ مندی از گستردگی و تنوع بازار کار پایتون در ایران، از بالا بودن سطح درآمد برنامه نویس پایتون در ایران نیز بهره‌ مند شوند. البته فراموش نکنید که داشتن سابقه و تجربه در برنامه‌ نویسی، در سطح درآمد برنامه‌نویس پایتون در ایران موثر است و افرادی که دوست دارند بالاترین سطح درآمد در ایران را داشته باشند باید به فکر یادگیری مهارت‌ های مکمل نیز باشند. در مجموع باید بگوییم که بازار کار برنامه‌ نویسان پایتون در ایران در شرایط مطلوبی قرار دارد و اگر از همین امروز روی یادگیری Python سرمایه‌گذاری کنید، در کوتاه‌ مدت نتایج مطلوب آن‌ را مشاهده می‌ کنید.

جدول زیر میانگین برنامه نویس پایتون را در ایران نشان می دهد:

نوع برنامه نویس میزان درآمد سالانه
مبتدی (junior) 10 تا 15 میلیون
متوسط 15 تا 30 میلیون
حرفه ای (senior) 45 به بالا

(برگرفته از سایت‌های کاریابی ایرانی)

بررسی بازار کار پایتون در خارج از ایران

بازار کار زبان برنامه نویسی پایتون در جهان نیز بسیار مطلوب و پرتقاضاست. فرصت‌ های شغلی مختلفی با عناوینی همچون مهندس نرم‌ افزار، مهندس علوم داده، مهندس DevOps و توسعه‌دهنده نرم‌ افزار در کشور های مختلف وجود دارد. همچنین شرکت‌ های بزرگی همچون Google ،IBM ،NASA ،Yahoo ،Walt Disney و Nokia تقاضای زیادی برای مهندسان و برنامه‌ نویسان پایتون دارند.

همچنین میانگین حقوق برنامه‌ نویس‌ های پایتون در جهان، علاوه بر موارد گفته شده در بخش بازار کار پایتون در ایران، به کشور موردنظر نیز بستگی دارد. برای مثال میانگین حقوق برنامه‌ نویس پایتون در کشور آمریکا بیشتر از کشورهای دیگر همچون آلمان و فرانسه است؛ اما به‌طورکلی، میانگین حقوق سالیانه یک برنامه‌ نویس یا توسعه‌ دهنده پایتون در تمام کشورهای جهان از حدود ۵۹,۰۰۰ دلار الی ۱۴۵,۰۰۰ دلار متغیر است.

برای درک بهتر بازار کار پایتون، نمودار زیر را درنظر بگیرید. این نمودار تعداد فرصت‌های شغلی مربوط به زبان‌های برنامه‌ نویسی مختلف طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ را نشان می‌ دهد:

بررسی بازار کار پایتون در خارج از ایران

شاید شما علاقه مند به مهاجرت از ایران باشید و بخواهید بازار کار کشورهایی دیگر را هم بررسی کنید. در زیر بهترین کشورها برای برنامه نویس ها آورده شده است:

  • سوئیس
  • کانادا
  • استرالیا
  • هلند
  • آلمان
  • آمریکا
  • سوئد
  • دانمارک
  • سنگاپور
  • انگلیس

در ادامه درآمد سالانه در سه کشور سوئیس، استرالیا و کانادا را بررسی خواهیم کرد.

بازار کار پایتون در سوئیس

طبق گزارش های منابع معتبر میزان حقوق یک برنامه نویس در کشور سوئیس به طور میانگین سالانه حدود ۱۲۲۰۰۰ فرانک می باشد که به پول کشور ایران ۵۴۷۸۳۷۰۸۴۴.۱۰ ریال خواهد شد که البته این مقدار برای تمام برنامه نویسان یکسان نیست و میزان دریافتی هر شخص متناسب با کاری است که شخص انجام  می دهد.

طبق گزارش های سال ۲۰۲۲ کم ترین میزان دریافتی یک برنامه نویس در سوئیس معادل ۵۶۳۰۰ فرانک است که به پول ایران حدودا معادل ۲۵ میلیارد و ۲۸۱ میلیون تومان خواهد شد.

در میان کشورهای اروپایی بالاترین میزان حقوق برای برنامه نویسان متعلق به کشور سوئیس می باشد که حداقل حقوق ۱۳۰۰۰۰ یورو دارد.البته باید بدانید هزینه زندگی در این کشور نیز نسبت به سایر کشورهای اروپایی بالاتر است.

بازار کار پایتون در استرالیا

طبق گزارش های بدست آمده میانگین درآمد یک برنامه نویس به صورت متوسط در کشور استرالیا در سال برابر ۱۰۱ هزار دلار استرالیا می باشد و کمترین میزان درآمدی که یک برنامه نویس می تواند داشته باشد در حدود ۴۳ هزار دلار استرالیا در سال و البته بیشترین درآمد این متخصصان در سال در حدود ۱۴۹ هزار دلار استرالیا می باشد.

بازار کار پایتون در کانادا

کانادا را می توان به عنوان مرکز اصلی پیشرفت تمامی برنامه نویسان و مهندسین نرم افزار معرفی کرد و به دلیل تغییر مسیر اقتصاد این کشور به سمت تکنولوژی، بدون شک برنامه نویسان با تجربه و ماهر جذب بازار کار خواهند شد و چشم انداز شغلی این حرفه در کانادا بسیار روشن است.

در کانادا شرکت های فناوری زیادی وجود دارد و بخش فناوری کانادا دارای شرکت های فراوانی است که خدمات گوناگونی را به صنایع مختلف ارائه می دهند.بازار کار برنامه نویسی در کانادا را به دلیل وجود شرکت های فناوری داخلی و بین المللی زیادی که در این کشور وجود دارد می توان تضمین شده دانست.میزان درآمد سالانه در کانادا حدود 87802 دلار است.

درآمد برنامه نویس پایتون در خارج از ایران

درآمد برنامه نویسان پایتون در خارج از ایران به صورت یک جدول در زیر آمده است:

کشورها درآمد سالانه
کانادا 87,802 دلار کانادا
آمریکا 117,004 دلار آمریکا
آلمان 83,371 یورو

همچنین در زیر، تصاویری آمده است که میزان درآمد برنامه نویس پایتون در حوزه های مختلف را نشان می دهد:

وب‌سایت Indeed که در ۵۰ کشور و ۲۸ زبان موجود است، یکی از پربازدیدترین وب‌ سایت‌ های شغلی در آمریکا و سایر کشورها است. با استفاده از جستجوی مشاغل مربوط به مهندسی نرم‌افزار در کشورهای مختلف اطلاعات زیر به‌دست آمده است.

 در سال 99 سایت کاریابی لینکدین اعلام کرد مهارت‌ های رایانش ابری، هوش مصنوعی، توسعه نرم‌افزار، محاسبات علمی، توسعه بازی‌های کامپیوتری، علم داده و بازاریابی دیجیتال، جزء مجموعه ۲۵ مهارت سخت و نرمی هستند که سازمان‌ها به آن‌ها نیاز دارند.

در تمامی این مشاغل، پایتون یک پای ثابت داستان است و تسلط بر آن یکی از ملزومات مهم برای احراز این مشاغل است. گزارشی که در شش ماهه نخست سال 2021 در ارتباط با گرایش‌های یادگیری فضای کاری منتشر شده نشان می‌دهد علم داده، مهندسی نرم‌افزار، توسعه وب و بازاریابی دیجیتال جز پنج مهارت اصلی هستند که محبوبیت بیشتری نزد مهندس‌ها، بازاریاب‌ها، کارکنان فروشی و سایر مشاغل دارد.

در این گزارش، برای تمامی موارد یاد شده، تسلط به زبان برنامه‌ نویسی پایتون جزو مهارت‌ های اصلی مورد نیاز برای این زمینه‌های فعالیت بیان شده که حکایت از بازار کار گسترده پایتون در سراسر جهان دارد. علاوه بر این، در گزارشی که توسط موسسه Insight منتشر شده به این نکته اشاره شده است که پایتون جز بهترین زبان‌ های برنامه‌نویسی برای بحث علم داده و دیگر زمینه‌ های یاد شده است. در شکل زیر زبان‌ های برنامه‌ نویسی را مشاهده می‌ کنید که سال 2020 شرکت‌ ها به دنبال جذب متخصصان مسلط بر آن‌ ها بودند.

زبان‌های برنامه‌نویسی که شرکت‌ها در سال ۲۰۲۰ بیشتر متخصصان آشنا به آن‌ها را استخدام کردند.
زبان‌هایی که توسعه‌دهندگان به عنوان زبان بعدی خود تصمیم به یادگیری آن‌ها گرفتند.
زبان‌هایی که کاربران در سال 2020 به دنبال یادگیری آن بودند

خلاصه ی کلام: آیا می توان به بازار کار پایتون در ایران امیدوار بود؟

بازار کار این زبان در ایران درخشان است. در شرایطی که منبع رسمی و آمار دقیقی از فرصت‌ های شغلی موجود برای مهارت‌ های گوناگون مثل برنامه‌ نویسی در دسترس نیست، اما با مراجعه به وب‌ سایت‌ های آنلاین کاریابی یا فریلنسری، می‌ توان به خوبی مشاهده کرد که فرصت‌ های شغلی که همه روزه توسط کسب و کارهای بزرگ، متوسط و کوچک اعلام می‌ شوند، مربوط به برنامه‌ نویس پایتون هستند.

پس با یادگیری پایتون چه قصد ما ماندن در ایران چه مهاجرت باشد، ضرر نمی کنیم و همیشه شغلی برای ما وجود خواهد داشت. ولی یادتان نرود همه چیز به شما و مهارت شما در پایتون بستگی دارد.

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (2 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

امیر
17 دی 1401
ظاهرا زبان go قراره خیلی کار ها انجام بده

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

پایتون کار جوجه ای
09 دی 1401
دستمزد پایتون کار حرفه ای 11 میلیون؟؟؟

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.