به عنوان یک طراح گرافیک، برای ارائه بهترین خروجی از کارتان به کارفرما، باید تکنولوژی ها و ابزارهای مورد استفاده شما نیز مطابق با استانداردهایی باشد. در این مطلب به بررسی مانیتورهای مناسب طراحی گرافیک خواهیم پرداخت.
گرافیست های حرفه ای باید به دنبال مانیتورهایی با حداکثر کارایی و عملکرد ممکن باشند که به بالاترین رزولوشن و جدیدترین امکانات موجود در زمان عرضه آن محصول مجهز باشند. مانیتور گرافیست ها همچنین باید امکاناتی را برای اتصال به سایر ابزارها داشته باشند. (به طور مثال مانیتوری که از کابل HDMI برای اتصال به کامپیوتر پشتیبانی نکند، به هیچ وجه گزینه مناسبی برای خرید توسط یک گرافیست نیست!)
گذشته از این موضوع، مانیتورهای مخصوص امور گرافیکی، محصولاتی نیستند که در هر پاساژ و مغازه محلی بتوان آنها را یافت، چرا که این محصولات با ویژگی های خاص و متفاوت از سایر محصولاتِ شرکت ارائه دهنده، ساخته شده و قیمت گذاری می شوند و بنابراین برخلاف مانیتورهای استاندارد دیگر نباید انتظار داشت به وفور در قفسه های مغازه ها یافت شوند!
موضوع دیگری که در خرید نمایشگر حائز اهمیت است این است که در این برهه زمانی خاص که در حال نوشتن این مطلب هستیم پیشرفت تکنولوژی، مانیتورها را از آنچه که بودند بهتر کرده است. تغییر رزولوشن به 4K از مهم ترین پیشرفت های مانیتورها محسوب می شود که این دسته از مانیتورها را به مورد استقبال ترین دسته برای خرید توسط گرافیست ها مبدل ساخته است. این سطح از بهبود رزولوشن به گرافیست کمک می کند که به خلق ایده های بهتر و با جزئیات بیشتری بپردازند و در کنار آن سایز بزرگتر صفحه نمایش می تواند کار را برای طراح بسیار راحت تر کند.
حال که تمام این پیش زمینه ها را مطرح کردیم، انتخاب های بسیار زیادی پیش روی شما خواهند بود اما در آخرین قسمت این سری مقالات، 10 مورد از بهترین این انتخاب ها را به طراحان گرافیک معرفی می کنیم. اگر آماده اید، بیائید با این موضوع شروع کنیم که چطور باید فهمید، مانیتوری که انتخاب می کنید، بهترین انتخاب برای کار شماست یا خیر؟!
قبل از خرید یک مانیتور برای نیازهای طراحی خود، باید به رزولوشن، اندازه صفحه، دقت رنگی، اتصالات، ارگونومی و صد البته قیمت (!) توجه داشت.
همانطور که پیش از این نیز درباره آن صحبت کردیم، در سال های اخیر رزولوشن جدیدی در مانیتورهای موجود در بازار ظهور پیدا کرده که به معنی واقعی کلمه تفاوت آنچه را که در نمایشگر می بینید با واقعیت دشوار می کند!
اگر در حوزه کاری شما، جزئیات از اهمیت زیادی برخوردار هستند و به آنها توجه می کنید، این مورد باید برای شما حائز اهمیت باشد.
بهترین رزولوشن موجود در زمان نگارش این مقاله (Ultra-High-Definition (UHD است که به نام 4K نیز آن را می شناسیم، این مانیتورها بالاترین رزولوشن موجود را یعنی 3,840 در 2,160 پیکسل ارائه می دهند که 4 برابر پیکسل های موجود در مانیتورهای با رزولوشن 1080P می باشد.
بعد از آن، بالاترین رزولوشن متعلق است به مانیتورهای (Wide-Quad HD (WQHD که نسبت پیکسلی معادل 2,560 در 1,440 را ارائه می کنند و با نام 1440P نیز آنها را می شناسیم.
نکته ای که در اینجا باید به خاطر سپرد این است که هر چقدر که رزولوشن مانیتور افزایش پیدا می کند، قیمت مانیتور نیز به همان نسبت افزایش می یابد. یک مانیتور 4k به طور قطع گران تر از یک مانیتور 1080P Full HD معمولی خواهد بود و انتخاب رزولوشن همانطور که در خلال متن هم به آن اشاره شد، بستگی به میزان اهمیت جزئیات تصویر در کار شما خواهد داشت. (به طور مثال برای یک طراح لوگو خرید یک مانیتور 4K توجیه چندانی نخواهد داشت.)
در تصویر زیر رزولوشن های مختلف نمایش داده شده است. توجه داشته باشید که مفهوم رزولوشن با مفهوم سایز صفحه نمایش متفاوت است و اختلاف اعداد در این تصویر لزوما به معنی اختلاف سایز مانیتورها نخواهد بود.
بله، مهم است. به خصوص زمانیکه در حال کار با تصاویری با جزئیات بالا و رزولوشن Ultra-High هستید. متاسفانه همه ما هنگام انتخاب سایز صفحه نمایش با محدودیت فضا و میز کارمان مواجه هستیم وگرنه چه کسی بدش می آمد یک مانیتور با قطر 55 اینچ روبرویش قرار داشته باشد!
هدف این است که حداکثر اندازه ای را انتخاب کنید که با آن بتوانید به صورت همزمان چندین پروژه را در یک صفحه مشاهده کنید.
اگر قصد انتخاب یک مانیتور UHD یا WQHD را دارید، باید به دنبال سایز 27 و یا 32 اینچ آنها بگردید اما اگر در دفتر کارتان فضای کافی داشته باشید، میتوانید از دو یه تعداد بیشتری مانیتور استفاده کنید.
انتخاب دیگری که دارید این است که به دنبال خرید یک مانیتور 29 اینچ، ultra-wide WQHD باشید که با نسبت تصویر 21:9 بتواند نیاز شما را برآورده کند.
البته در این مورد هم همانند رزولوشن و قیمت، عوامل بعدی محدود کننده خواهد بود، چرا که با افزایش سایز صفحه نمایش قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند.
در قسمت بعدی این مقاله به ویژگی های مهم دیگر از جمله دقت، رنگ و مقیاس خاکستری (Gray Scale)، اتصالات ورودی و خروجی، ارگونومی و قیمت خواهیم پرداخت و در انتها 10 مانیتور برتر از نظر ما و بر اساس پارامترهای ذکر شده به همراه جزئیات و ویژگی های برتر هر کدام به شما معرفی خواهد شد.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.