سیاه و سفید کردن قسمتی از عکس در فتوشاپ

21 مرداد 1398
color-range

یکی از قدیمی‌ترین جلوه‌هایی که در عکس می‌توانید ایجاد کنید، متمایز کردن یک رنگ (Color Splash) در عکس‌ها می‌باشد. افکت متمایز کردن یک رنگ در تصاویر با نام‌هایی نظیر: selective colour ،partial colour ،spot colour شناخته می‌شود. این افکت با سیاه و سفید کردن قسمتی از عکس در فتوشاپ و رنگی نگه داشتن برخی از قسمت های آن ایجاد می‌شود. اصولا این افکت برای رنگ‌هایی چون قرمز، آبی و زرد مناسب است.

در این آموزش به شما نشان خواهیم داد چگونه با استفاده از چند تکنیک ساده در فتوشاپ، یک رنگ را، خاص‌تر نمایش دهید و بقیه تصویر خود را سیاه و سفید کنید. البته برای این که نتیجه کار شما حرفه‌ای تر شود، چندین جلوه‌ی دیگر به عکس اضافه می‌کنیم تا زیبایی نهایی کامل شود. برای این آموزش ما از تصویر یک ماشین قرمز، استفاده می‌کنیم. قطعا ترکیب رنگ قرمز با لایه‌ی سیاه و سفید بسیار جذاب خواهد شد.

شروع کار

ابتدا وارد فتوشاپ شوید.

از مسیر File > Open تصویر مورد نظرتان را وارد برنامه کنید.

ابزار اصلی فتوشاپ برای جلوه‌های رنگی Color Range می‌باشد. برای دسترسی پنل این ابزار به مسیر Select > Color Range بروید.

Color Range در فتوشاپ

کار با ابزار Color Range

ابزار Color Range برای کمک به شما، برخی رنگ‌ها را از قبل به طور پیش فرض در خود دارد. اما این قابلیت‌ دقیق عمل نمی‌کند و ممکن است قسمت‌هایی را که مورد نظر ما نیست هم به حالت انتخاب در بیاورد. در این مثال رنگ قرمز بدنه خودرو مورد نظر ماست اما برخی از قسمت‌های پیش زمینه نیز مورد انتخاب قرار گرفته است.

رنگ خودکار در Color Range

یک راه بهتر این است که از قسمت Select گزینه Sampled Color را انتخاب کنید. در مرحله بعد با استفاده از قطره چکان بر روی بدنه خودرو کلیک کنید تا فقط قسمت‌های قرمز مربوط به آن برای فتوشاپ مشخص شود. مقدار Fuzziness را بر روی بیشترین میزان قرار دهید. البته اگر با افزایش این مقدار رنگ‌های ناخواسته نیز به حالت انتخاب درآمد، از افزایش آن صرفنظر کنید.

Fuzziness در فتوشاپ

برای این که نتیجه بهتری به دست آوریم گزینه Localized Color Clusters را فعال کنید. مقدار Range را هم بر روی بیشترین میزان تنظیم کنید. این گزینه کمک می‌کند تا رنگ‌های مشابه قسمت دلخواه ما نیز به حالت انتخاب درآیند.

مقدار Range در فتوشاپ

بر روی OK کلیک کنید تا این قسمت به حالت انتخاب (Select) درآید. برای این که رنگ‌های این تصویر با یکدیگر آمیخته نشود، باید از این ناحیه یک لایه ماسک ایجاد کنیم.

برای اینکار به مسیر Select > Inverse بروید.

ایجاد لایه ماسک در فتوشاپ

در مرحله بعدی باید یک لایه سیاه و سفید ایجاد کنیم. در انتهای پنل Layer بر روی آیکون مشخص شده در تصویر کلیک کنید. سپس گزینه Black &White را انتخاب کنید.

به دلیل این که شما در مرحله قبل از یک Layer Mask استفاده کرده‌اید، قسمت‌های قرمز تصویر به حالت سیاه و سفید در نمی‌آید.

سیاه و سفید کردن عکس در فتوشاپ

انتخاب کردن نواحی با رنگ‌های قرمز تیره‌تر یا روشن‌تر

این افکت به صورت یک قاعده کلی برای اکثر تصاویر کار می‌کند. اما وقتی کمی بیشتر دقت می‌کنم، متوجه یک مشکل بزرگ می‌شویم. قسمت‌هایی که قرمز تیره می‌باشد به حالت سیاه و سفید درآمده است و رنگ خاکستری به خود گرفته است. نوار‌های قرمز بر روی پرچم آمریکا نیز، خاکستری شده‌اند. علت این مشکل اینست که این رنگ‌های قرمز کمی از بدنه خودرو تیره تر هستند در نتیجه به حالت انتخاب در نیامده‌اند.

مشکلات لایه Mask در فتوشاپ

بر روی لایه Background کلیک کنید. سپس بر روی علامت چشم لایه سیاه و سفید کلیک کنید تا پنهان شود.

مجددا به مسیر Select > Color Range  بروید. این بار به عنوان رنگِ نمونه، با استفاده از قطره چکان قرمزی پرچم را انتخاب کنید. خوشبختانه در تصویر ما رنگ نوار پرچم با سقف ماشین یکسان است و از تنظیمات مشابهی برای آنها می‌توانیم استفاده کنیم.

برای اینکه نتیجه خوبی داشته باشید در این مرحله در تنظیم مقدار Fuzziness و Range بسیار دقت کنید.

تنظیمات Fuzziness در فتوشاپ

نمونه رنگ پرچم حاوی برخی از قسمت‌های بدنه خودرو از جمله سقف آن نیز شده است.

لایه سیاه و سفید را دوباره آشکار کنید، سپس بر روی لایه ماسک کلیک کنید. از کلید ترکیبی Windows+Backspace استفاده کنید و این قسمت را با رنگ مشکی پر کنید. این کار باعث می‌شود ناحیه جدید نیز به لایه Mask اضافه شود.

افزودن یک ناحیه به لایه Mask

اگر مناطق دیگری در تصویر وجود دارد که همچنان سیاه و سفید است، می‌توانید با استفاده از یک Color Range دیگر آنها را نیز به لایه Mask اضافه کنید. گفتنی است که با یک براش (Brush) با رنگ مشکی هم، می‌توانید این مناطق را به صورت دستی به لایه Mask اضافه کنید. در مقابل، اگر قسمتی به صورت ناخواسته سفید و سیاه شد، می‌توانید آن را با استفاده از رنگ سفید از لایه Mask خارج کنید.

خارج کردن یک منقطه از Layer Mask

تنظیمات نهایی

در نهایت برای اینکه نتیجه بهتری به دست بیاوریم، یک لایه Color Balance به آن اضافه می‌کنیم. بر روی علامتی که در تصویر مشخص شده است کلیک و سپس گزینه Color Balance را انتخاب کنید.

ایجاد Color Balance در فتوشاپ - سیاه و سفید کردن قسمتی از عکس در فتوشاپ

در پنل Color Balance گزینه Tones را بر روی Shadows تنظیم کنید. تنظیمات رنگ‌ها را نیز مطابق تصویر قرار دهید (هر چقدر لغزنده‌ها را به سمت رنگ Blue و Cyan بکشید، یک لایه عمیق‌تر سلنیوم بر روی تصویر ایجاد می‌شود).

تنظیمات Color Balance در فتوشاپ - سیاه و سفید کردن قسمتی از عکس در فتوشاپ

گزینه Tones را بر روی Highlights و تنظیمات رنگ‌ها را نیز مطابق تصویر قرار دهید.

ایجاد افکت تراک در فتوشاپ - سیاه و سفید کردن قسمتی از عکس در فتوشاپ

نتیجه

نتیجه نهایی یک اثر رنگی براق و بسیار جذاب و دیدنی است که طیف قرمز در تصویر برجسته شده است:

سیاه و سفید کردن قسمتی از عکس در فتوشاپ

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (1 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

عاطفه حسن زاده
07 دی 1398
بسیار عالی ولی چرا نمیشه دانلود کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.