101 نکته برای حرفه‌ای شدن در شغل برنامه‌نویسی

Tips for Being A Great Programmer

15 اردیبهشت 1401
Picsart_22-04-07_21-29-42-259

شاید به غیر از آموزش خوب و تمرینات مستمر برای یادگیری برنامه‌ نویسی عوامل دیگری نیز در رشد ما در این حرفه موثر باشند. نکات کلیدی که به سادگی از دایره توجه ما دور می‌مانند ولی بسیار بر روی روند پیشرفت ما تاثیر گذار هستند. ما در این مقاله به 101 نکته کلیدی خواهیم پرداخت. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

۱) در جستجوی مطالب، حرفه‌ای باشید

برنامه نویس بودن شامل این معنا نیز می‌شود که بلد باشید چگونه سوالات خود را در بستر گوگل سرچ کنید تا به جواب درستی در زمان کوتاهی برسید. یادگیری نحوه جستجو سوال برای پیدا کردن پاسخ مناسب، می‌تواند در صرفه‌جویی زمان تاثیرگذار باشد!

۲) بهتر است زمان بیشتری را برای تحویل کار به کارفرما اطلاع‌رسانی کنید اما زودتر پروژه را تحویل دهید

بهتر است به تیم خود اطلاع دهید که یک کار سه هفته طول می‌کشد و در دو هفته انجام می‌شود. اگر مقداری زمان را زیادتر به کارفرما بگوئید و پروژه را زودتر از زمان وعده داده شده تحویل دهید هم اعتماد ایجاد خواهید کرد هم وقت برای مهار اتفاقات پیش‌بینی نشده در روند کار خود را خواهید داشت.

۳) با همکاران خود دوست و مهربان باشید

همکاران شما همانند شما دارای تجربه و ایده هستند. بهتر است در کنار رقابت با آن‌ها از تجربیات آن‌ها بهره ببرید و از آن‌ها یاد بگیرید و در پروژه‌ها همانند یک دوست، همکاری‌های لازم را باهم داشته باشید.

۴) یک مربی پیدا کنید

سعی کنید فردی را پیدا کنید که مدام از او بیاموزید و معاشرت با او به استعداد‌ها و سطح دانش شما بیافزاید.

۵) همچنین سعی کنید یک مربی خوب باشید

در کنار همه‌ی انتظاراتی که شما از دیگران دارید، باید به انتظارات دیگران نیز توجه داشته باشید و سعی کنید فردی مفید در تیم باشید و محل انتشار انگیزه برای اعضای گروه باشید.

۶) نظرات مفید را جایگزین نظرات هَجو کنید

سعی کنید در مواقع نظر دادن توضیحات مختصر و جامعی را در جهت بهتر شدن کار ارائه دهید و فقط در جایگاه یک فرد انتقاد کننده باقی نمانید.

۷) متغیر‌ها و توابع را کاملا بشناسید

متغیر‌ها و توابع را کامل بشناسید و آن‌ها را در جای درست جایگذاری کنید.

۸) استراحت کنید

ذهن ما در کنار کارهای سختی که انجام می‌دهد نیاز به استراحت برای بازسازی خود دارد. مرخصی و تفریح برای بدن ضروری است.

۹) کد‌های بلا‌استفاده را حذف کنید

دلیلی برای شلوغی و ناهماهنگی کدها وجود ندارد بنابراین کدهای بلااستفاده را حذف کنید.

۱۰) خواندن و فهمیدن کدها را یاد بگیرید

اگر نحوه خواندن یک کد را یاد بگیرید برنامه را بهتر خواهید فهمید و این روند در شناسایی مشکلات و جایگذاری ایده بسیار مفید خواهد بود.

۱۱) بین زندگی و کار تعادل ایجاد کنید

پس از یک روز کاری طولانی، بدن شما به زمان و استراحت نیاز دارد بنابراین منطقی است که اعلان‌های گوشی خود را برای مدتی خاموش نگه دارید.

۱۲) اگر راه آسان‌تری هست آن‌ را انجام دهید

آیا می‌توانید به جای ملاقات حضوری، از طریق ایمیل به همکار خود کمک کنید؟ اگر جواب بله هست پس نیازی به ملاقات حضوری نیست.

۱۳) برنامه نویسی دو سویه

این نوع برنامه نویسی که به برنامه نویسی زوجی نیز شهرت دارد به شما این امکان را می‌دهد که هم به عنوان یک‌ دانش آموز یاد بگیرید و هم به عنوان یک معلم یاد بدهید.

۱۴) پاسخ‌های مختصر، کوتاه و در عین حال جامعی ارائه دهید

یاد بگیرید که در عین کوتاه و مختصر نویسی پاسخ جامع و کاملی را ارائه دهید. قطعا برای افراد شنیدن یک پاسخ مختصر و مفید جذاب‌تر از شنیدن پاسخ بسیار طولانیست.

۱۵) در اجتماعِ همفکر شرکت کنید

احاطه کردن خود با افراد همفکر به شما انگیزه می‌دهد تا چیزهای جدیدی بیاموزید.

۱۶) اطرافتان را تمیز نگه دارید

تمیز نگه داشتن شامل اتاق و همینطور کد‌های شما نیز می‌شود. برای دوری از پیچیدگی سعی کنید اطرافتان را تمیز نگه دارید.

۱۷) سعی کنید نگه دارنده باشید تا پس زننده

فراگیر فکر کنید. هر کسی برای انجام کاری خلق شده و در کار مشخصی استعدادی دارد. به جای سرزنش سعی کنید به او کمک کنید.

۱۸) به یادگیری ادامه دهید

شما حرفه‌ای را انتخاب کرده‌اید که مستلزم یادگیری مداوم است. سعی کنید آنچه را که یاد می‌گیرید دوست داشته باشید.

۱۹) تسلیم نشوید

همیشه کارها آسان نخواهد بود و قطعا همه‌ی ما از جایی شروع خواهیم کرد. شما توانایی انجام آن را خواهید داشت.

۲۰) کارهایی را انجام دهید که شما را به چالش می‌کشد

اگر خود را به چالش نکشید قطعا پیشرفت نخواهید کرد.

۲۱) قبل از نوشتن، معیارها را درک کنید

قبل از پرداختن و نوشتن یک کد باید معیارهای برنامه را کاملا درک کنید. با انجام این کار بعدا در وقت شما صرفه‌جویی خواهد شد.

۲۲) جعبه ابزار داشته باشید

مجموعه‌ای از ابزارها را داشته باشید که از درون و بیرون آن را می‌شناسید. بدانید که کدام ابزارها برای کدام اهداف عمل‌گراتر هستند و چه زمانی یک پروژه می‌تواند از استفاده از یکی بر دیگری سود ببرد.

۲۳) یاد بگیرید که انتقاد سازنده را دوست داشته باشید

از همکاران و دوستان قابل اعتماد، انتقاد سازنده درخواست کنید. این روند به شما کمک می‌کند تا به عنوان یک برنامه نویس و به عنوان یک انسان رشد کنید.

۲۴) ذهن باز داشته باشید

تکنولوژی مدام در حال تغییر است و به سرعت در حال پیشرفت است. با فناوری جدید مخالفت نکنید. آن را یاد بگیرید و سپس نظر بدهید.

۲۵) خود را به‌روز نگه دارید

با دنبال کردن نشریات، وبلاگ‌ها، پادکست‌ها و اخبار فناوری، از آخرین اخبار تکنولوژی آگاه باشید و خود را به‌روز نگه‌دارید.

۲۶) بر حل مسئله تمرکز کنید

مهارت‌های قوی حل مسئله می‌تواند بر هر مشکلی غلبه کند. بر روی آنچه که برای حل یک مسئله نیاز است تمرکز کنید.

۲۷) متواضع رفتار کنید

مهم نیست که چه عنوانی دارید یا در چه شرکتی کار می‌کنید، فروتن باشید.

۲۸) یاد بگیرید یک نتیجه عالی ارائه دهید

یاد بگیرید که چگونه مخاطبان خود را مجذوب خود کنید و راه‌حل‌های موثری ارائه دهید.

۲۹) عجله نکنید، همه‌ی راه‌‌حل‌ها را بررسی کنید

مستقیما با یک راه‌حل آسان چالش خود را تمام نکنید، تمام راه‌حل‌ها را بررسی و امتحان کنید.

۳۰) جایگاه خود را پیدا کنید

بخش‌های زیادی در حوزه فناوری وجود دارد. حوزه‌ای را پیدا کنید که بیشتر به آن علاقه دارید و متخصص آن شوید.

۳۱) عادات خوب را در خود ایجاد و آن‌ها را ارتقاء دهید

سعی کنید عادات ثابت و سالمی مانند حذف حواس‌پرتی‌ها، کارهای مربوط به زمان‌بندی، حضور در جلسات و شروع با مهم‌ترین کار را در خود ایجاد کنید. ممکن است کمی طول بکشد که به آن عادت کنید، اما در دراز مدت ارزشش را خواهد داشت.

۳۲) اشکال‌ زدایی را یاد بگیرید

ابزارهای دیباگر برنامه‌ها را در اینترنت کاوش کنید. نکات مهم اشکال زدایی را با IDE خود بیاموزید. با یادگیری موثرترین روش‌ها برای رفع اشکال و ردیابی خطاها، می‌توانید حتی سخت‌ترین باگ‌ها را نیز حل کنید.

۳۳) مهارت‌های فعلی خود را تمرین کنید

فقط به این دلیل که در حال حاضر یک مهارت را می‌دانید به این معنی نیست که نباید آن را تمرین کنید. مهارت‌ها با گذشت زمان محو می‌شوند، مگر اینکه آگاهانه بهبود یابند، و این صنعت آنقدر سریع تکامل می‌یابد که مهم است به تمرین ادامه دهید. از این ذهنیت که "من همیشه این کار را انجام داده‌ام" خارج شوید و به ذهنیت "آیا راه بهتری برای انجام این کار وجود دارد؟" گام بردارید.

فقط به این دلیل که اکنون یک بسته شکلات دارید، به این معنی نیست که می‌توانید روزی یک تکه شکلات بخورید و همینطور باقی بمانید! خیر شما نیاز به پیشرفت و ترقی دارید.

۳۴) علت را درک کنید

مواقعی وجود خواهد داشت که باید نظر خود را بیان کنید، بنابراین مهم است که دلایل آن را درک کنید. چرا راه‌حل A بهتر از راه‌حل B است؟ یک استدلال معتبر ارائه دهید و نظرات شما بسیار صحیح‌تر از قبل خواهد شد.

۳۵) ارزش خود را بدانید

خود را با توجه به سطح دانشی که دارید یک کالای با ارزش در نظر بگیرید که هر شرکتی که قرار است با آن کار کنید باید بهای ارزش شما‌ را بپردازد! از میانگین حقوق‌های حوزه فناورری در موقعیت جغرافیایی خود آگاه باشید و سراغ چیزی که دوست دارید بروید.

۳۶) از درخواست کمک نترسید و خجالت‌زده نشوید

اگر در مشکلی گیر کرده‌اید و زمان زیادی را صرف جستجوی راه‌حل می‌کنید، وقت آن است که کمک بخواهید. ما همه انسان هستیم همه‌ی ما به کمک نیاز داریم. اصلا خجالت‌آور نیست که با یک همکار برای حمایت و کمک تماس بگیرید.

۳۷) یاد بگیرید که یاد بگیرید

افراد به روش‌های مختلف یاد می‌گیرند. برخی از طریق آموزش‌های ویدئویی، برخی دیگر نیز از طریق خواندن یک کتاب، بهتر یاد می‌گیرند. سبک یادگیری خود را مشخص کنید و آن را با پشتکار تمرین کنید.

۳۸) مهربان باشید

مواقعی وجود دارد که از شما خواسته می‌شود در مورد یکی از همکاران خود بازخوردی ارائه دهید. مهربان باشید. شما می‌توانید نظرات خود را در مورد عدم ابتکار فردی بدون اینکه او را له کنید بیان کنید.

۳۹) استراحت کنید

تقریباً غیرممکن است که 8 ساعت متوالی را برای کدنویسی صرف کنید. به سرعت خسته می‌شوید و اشتباهات زیادی مرتکب می‌شوید. بنابراین یک تایمر تنظیم کنید تا به خود یادآوری کنید که دست از کار بکشید و استراحت کنید،  قدم بزنید یا با همکارتان قهوه بخورید. دور شدن از صفحه نمایش تأثیر مثبتی بر بهره‌وری و کیفیت کار شما خواهد داشت.

۴۰) پیشرفت خود را دنبال کنید

یادگیری کدنویسی زمان‌بر است و زمانی که پیشرفتی را مشاهده نمی‌کنید می‌تواند بسیار نا امید کننده باشد. بنابراین مهم است که دستاوردها و پیشرفت‌های خود را به سمت اهداف خود دنبال کنید. یک لیست کوچک در کنار رایانه خود نگه دارید و هر بار که به چیزی دست یافتید، هر چقدر هم که کوچک بود، آن را یادداشت کنید. دستاوردهای کوچک با نتایج بسیار بزرگتری همراه است.

۴۱) به یک چارچوب یا یک کتابخانه تکیه نکنید

تفاوت‌های ظریف یک زبان را بهتر از مفاهیم یک چارچوب یا یک کتابخانه یاد بگیرید. لزوماً لازم نیست یکی را قبل از دیگری یاد بگیرید، اما درک اینکه چرا یک چارچوب یا کتابخانه به روشی کار می‌کند به شما کمک می‌کند کدهای تمیزتر و کارآمدتری بنویسید.

۴۲) یاد بگیرید که انتقاد‌ها درباره‌ی کد خود را تحمل کنید و روی آن‌ها تامل کنید

داشتن کسی که کد شما را بخواند و تجزیه و تحلیل کند می‌تواند کمی استرس‌زا و آزار دهنده باشد، اما می‌تواند بازخورد ارزشمندی را به شما ارائه دهد که شما را به برنامه نویس بهتری تبدیل می‌کند. شما همچنین باید روی توانایی خود برای انجام یک بررسی خوب بر روی کدها، کار کنید.

۴۳) با فضاهای چند سویه آشنا شوید

برخی از اصول اولیه فضاهای چند سویه مانند طراحی، بازاریابی، توسعه ظاهر یا توسعه باطن را بیاموزید. این به شما کمک می‌کند تا به یک برنامه نویس خوب تبدیل شوید.

۴۴) تکنولوژی یا راه راحت‌تر را نسبت به تکنولوژی یا راه سخت‌تر ترجیح ندهید

هر پروژه نیازهای متفاوتی خواهد داشت و به همین دلیل ما باید ابزار مناسبی را برای کار انتخاب کنیم. اگرچه انتخاب فناوری‌هایی که قبلاً با آن‌ها کار کرده‌اید راحت است، اما اگر با نیازهای پروژه مطابقت ندارند، باید جایگزین‌ها را بررسی کرد.

۴۵) مسئولیت اشتباهات خود را بپذیرید

همه انسان‌ها اشتباه می‌کنند و شما در طول زندگی حرفه‌ای خود ممکن است به وفور اشتباه کنید. بنابراین مهم است که در زمانی که اشتباهی مرتکب شده‌اید، مسئولیت پذیر باشید. این باعث ایجاد اعتماد بین اعضای تیم و مدیریت و شما خواهد شد.

۴۶) کد خود را مرور و بررسی کنید

قبل از ارائه محصول خود به کارفرما، ابتدا آن‌ را کاملا بررسی کنید تا از معایب و اختلالات احتمالی آن آگاه باشید تا این مشکلات باعث کاهش اعتماد کارفرما و اعضای تیم به شما نشود.

۴۷) از شکست‌های خود درس بگیرید

شکست صرفاً دست نیافتن به نتیجه مورد انتظار نیست و لزوماً چیز بدی هم نیست. همه ما در طول دوران حرفه‌ای خود با شکست‌های زیادی روبرو هستیم. از سقوط‌های خود درس بگیرید و به این فکر کنید که دفعه بعد چه کار متفاوتی در جهت حل مسئله می‌توانید انجام دهید.

۴۸) نقاط ضعف خود را بشناسید

خودتان را بشناسید. نقاط ضعف شما چیست؟ شاید همیشه فراموش کرده باشید که پروژه‌ی خود را قبل از بستن ذخیره کنید، یا شاید در پاسخ دادن به ایمیل‌ها واقعا بد هستید. نقاط ضعف خود را یاد بگیرید تا بتوانید فعالانه برای رفع آنها تلاش کنید.

۴۹) کنجکاو بمانید

این صنعت همیشه در حال پیشرفت است، بنابراین کنجکاوی مهم خواهد بود. اگر چیزی را متوجه نشدید، چه نیاز پروژه باشد یا یک خط کد، در مورد آن با افراد گوناگون صحبت کنید و برای حل آن به جستجو در بستر اینترنت بپردازید. هیچ کس از شما به خاطر درخواست کمک انتقاد نخواهد کرد و در نتیجه کد بهتری ایجاد خواهید کرد.

۵۰) از خود توقع این را نداشته باشید که همه چیز را یاد بگیرید

بستر بی‌نهایتی از دانش در جهان وجود دارد و یادگیری همه آن‌ها به سادگی غیرممکن است. چندین موضوع را برای یادگیری انتخاب کنید و بقیه را رها کنید. شما می‌توانید دانش کاری یا مماسی را در مورد سایر زمینه ها به دست آورید، اما احتمالاً نمی‌توانید بر همه چیز مسلط شوید.

۵۱) به کار خود بیش از اندازه وابسته نشوید

درست است که علاقه‌مندی به کار لازمه‌ی پیشرفت است اما بیائید همه چیز را باهم قاطی نکنیم. زیاده روی در هر چیز می‌تواند آسیب زننده باشد. بهتر است تعادل را در هر کاری رعایت کنیم حتی در برنامه نویسی!

۵۲) از تیم و گروه خود حمایت کنید

تیم‌های خوب از یکدیگر حمایت می‌کنند. این کار یک فضای امن برای آزمایش چیزهای جدید بدون ترس از اخراج یا درگیری ایجاد می‌کند.

۵۳) از جامعه الهام بگیرید

چندین نفر را که در حرفه‌ی شما هستند پیدا کنید و آن‌ها را الگو قرار دهید. این کار به شما انگیزه‌ خواهد داد.

۵۴) برای کار خود ارزش قائل باشید

صرف نظر از اینکه چقدر تجربه دارید یا عنوان شغلی شما چیست، کار شما ارزش دارد. ارزشی را که شایسته آن است به آن بدهید.

۵۵) عوامل حواس‌پرتی را دور کنید

خاموش کردن اعلان‌های موبایل، پیام‌های متنی، ایمیل‌ها و رسانه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا بهتر تمرکز کنید و بهره‌وری روز کاری خود را به حداکثر برسانید. اگر 30 دقیقه طول بکشد تا به پیام دوست خود پاسخ دهید، آسمان به زمین نخواهد آمد.

۵۶) سعی کنید حامی باشید

سعی کنید از اعضای تیم خود حمایت کنید، چه با شرکت در یک سخنرانی مهم یا کمک به آنها در صورت گیر افتادن در مشکل خاصی!

۵۷) در جایی که تشویق نیاز است، تشویق کنید

اگر کسی کار بزرگی انجام می‌دهد، او را تشویق کنید. تشویق کردن، یک راه عالی برای ایجاد اعتماد با اعضای تیم و کمک به حرفه آن‌ها است. آنها نیز به احتمال زیاد به شما کمک خواهند کرد.

۵۸) برنامه و کدهای خود را از جهات مختلف تست کنید

تست کردن از راه‌های مختلف نه تنها می‌تواند خطاهای پنهان برنامه یا کد شما را آشکار سازد بلکه شاید حتی منجر به خلق ایده‌های جدید نیز بشود. این یک امر بسیار مهم است که در اکثر اوقات فراموش می‌شود.

۵۹) رویکرد خود را برنامه‌ریزی کنید

هنگامی که یک درخواست برای افزودن ویژگی جدید دریافت می‌کنید یا متوجه یک باگ جدید در برنامه خود می‌شوید، ابتدا قدم‌های خود را برای رفع آن برنامه‌ریزی کنید. برای حل این مشکل یا توسعه این ویژگی به چه چیزی نیاز دارید؟ صرف چند دقیقه برای برنامه‌ریزی می‌تواند ساعت‌ها شما را از نا‌امیدی و معطل بودن نجات دهد.

۶۰) شبه کدگذاری را یاد بگیرید

شبه کدگذاری یک مهارت عالی است زیرا به شما امکان می‌دهد بدون اتلاف وقت برای نوشتن خطوط کد، به مشکلات پیچیده فکر کنید. یک رویکرد را روی کاغذ بنویسید، تست‌های مختلف را مورد بررسی قرار دهید و ببینید که مشکلات کجاست.

۶۱) دستاورد‌های خود را پیگیری کنید

اگر در محل کار از شما تقدیر شد، آن را یادداشت کنید. اگر ویژگی مهمی ایجاد کردید، آن را یادداشت کنید. شما مجموعه‌ای از چیزها را ایجاد خواهید کرد که می‌تواند به ارتقاء یا تقویت روحیه شما در یک روز سخت کمک کند.

۶۲) مبانی برنامه نویسی را بیاموزید

برخی از الگوریتم‌های مرتب‌سازی و جستجوی اولیه و ساختارهای داده را بیاموزید. این‌ها به زبان ماشین هستند و می‌توانند به شما در حل مشکلات زبان‌ها کمک کنند.

۶۳) ابزار‌هایی را که طول عمر بالایی دارند برای نگه‌داری انتخاب کنید

اگرچه آزمایش جدیدترین فناوری‌ها سرگرم‌کننده است، اما آن‌هایی را انتخاب کنید که نگهداری از آنها در یک برنامه سازمانی آسان باشد. تیم شما برای سال‌های آینده از این انتخاب شما متشکر خواهد بود.

۶۴) الگوهای طراحی را یاد بگیرید

الگوهای طراحی ابزارهای مفیدی برای معماری کد هستند. ممکن است برای هر پروژه‌ای به آنها نیاز نداشته باشید، اما داشتن یک درک اولیه از آنها کمک می‌کند تا برنامه‌های کاربردی بزرگتر را به وجود آورید.

۶۵) کاهش ابهام

به جای نوشتن کدهای پیچیده که مهارت‌های برنامه نویسی جالب شما را نشان می‌دهد، خوانایی و سادگی را هدف قرار دهید. این کار مشارکت اعضای تیم شما را آسان‌تر می‌کند.

۶۶) مشکلات فنی را برطرف نمائید

مشکلات فنی می‌تواند پیامد‌های عملکردی عظیمی در برنامه داشته باشد. بنابراین باید این مشکلات را در اسرع وقت برطرف نمائید.

۶۷) برنامه یا کد‌های خود را به مرور آپدیت کنید

بجای ایستادن برای آپدیت بزرگتر با قابلیت‌های فراوان با هر تغییر کوچک در برنامه یا کد خود، آن را مرتب بروزرسانی کنید.

۶۸) به محض اطلاع از ایده، سعی در پیاده سازی آن کنید

منتظر نمانید تا ایده‌های شما روی هم انباشت شوند که بعدا آن‌ها را جایگذاری کنید. ایده‌های خود را بصورت مرتب در برنامه خود جایگذاری کنید.

۶۹) یاد بگیرید که چه زمانی کمک بخواهید

نه تنها نباید از درخواست کمک بترسید، بلکه باید یاد بگیرید که چه زمانی کمک بخواهید. همیشه باید سعی کنید قبل از درخواست کمک، مشکلی را حل کنید و چیزهایی را که امتحان می‌کنید پیگیری کنید. اما زمانی که بیش از یک ساعت درگیر یک مشکل ساده هستید، هزینه آن بیشتر از سود آن است و باید به سراغ یک همکار یا راهنما بروید.

۷۰) سوالات موثر بپرسید

هنگام پرسیدن سوال، سعی کنید تا حد امکان دقیق باشید.

۷۱) در مورد کارهای ناتمام، بازخورد دریافت کنید

نیازی نیست کار شما تمام شود تا بتوانید بازخورد دریافت کنید. اگر در مورد مسیر خود مطمئن نیستید، از یک همکار مورد اعتماد بخواهید که اعتبار راه‌حل شما را بررسی کند.

۷۲) اسناد را بخوانید

مستندات ناب‌ترین منبع راهنمایی در مورد یک فناوری است، بنابراین یادگیری خواندن آن می‌تواند به سرعت به شما کمک کند تا متخصص شوید.

۷۳) همه چیز را امتحان کنید

هیچ چیز شما را از تلاش برای راه‌حلی برای یک مشکل باز نمی‌دارد. سعی کنید همه‌ی راه‌حل‌ها را امتحان کنید.

۷۴) در جلسات مشارکت کنید

ایده‌ها و نظرات شما ارزشمند هستند، بنابراین شرکت در جلسات به شما کمک می‌کند تا با تیم خود و همچنین مدیریت ارتباط برقرار کنید.

۷۵) بین تیمی همکاری کنید

اگر فرصتی پیدا کردید که با تیم دیگری در شرکت خود همکاری کنید، آن را دنبال کنید.

۷۶) پروژه‌های معتبر داشته باشید

وقتی 40 ساعت در هفته کار می‌کنید، مهم است که برای پروژه‌های معتبر وقت بگذارید. آن‌ها به شما کمک می‌کنند عشق خود را به برنامه نویسی دوباره تقویت کنید و فناوری‌های جدیدی را امتحان کنید که ممکن است در محل کار به آن‌ها دسترسی نداشته باشید.

۷۷) اهداف خود را مشخص کنید

داشتن ایده‌ای از مسیر ایده‌آل برای حرفه خود بسیار مهم است. اگر این کار را نکنید، در حال تلاش برای پرتاب یک تیر بدون داشتن هدف هستید.

۷۸) در بحث‌ها شرکت داشته باشید

در وبلاگ‌ها نظر دهید، در موضوعات توییتر شرکت کنید. با جامعه‌ی در حال گفتگو ادغام شوید. از نظر دادن و بحث کردن خیلی چیز‌ها یاد خواهید گرفت تا کناره‌ گیری از آن‌ها.

۷۹) وظایف خود را اولویت‌بندی کنید

یادگیری اولویت‌بندی وظایف به شما کمک می‌کند بهره‌وری خود را افزایش دهید. لیستی فعال از کارهای روزانه فوری و همچنین کارهای طولانی مدت داشته باشید و آن‌ها را بر اساس مهم‌ترین دسته‌ها مرتب کنید.

۸۰) به هم تیمی‌های خود اعتماد کنید

هم تیمی‌های شما به خاطر مهارت‌هایشان استخدام شدند. از مهارت آن‌ها استفاده کنید و برای انجام کار به آن‌ها اعتماد داشته باشید.

۸۱) چندین جانشین قابل اعتماد برای خود انتخاب کنید

اگر در موقعیت رهبری یک تیم هستید، یاد بگیرید که چگونه به طور مؤثر از یک یا چندین جانشین برای تقسیم کارها استفاده کنید. این باعث صرفه‌جویی در وقت و کاهش ناامیدی شما می‌شود. گاهی شما نمی‌توانید همه آن وظایف را انجام دهید.

۸۲) خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

تنها چیزی که باید خود را با آن مقایسه کنید این است که دیروز چه کسی بودید.

۸۳) اطراف خود را با متحدین احاطه کنید

یادگیری برنامه نویسی یک سفر طولانی و نه همیشه آسان خواهد بود. اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که شما را می‌سازند و شما را تشویق می‌کنند که ادامه دهید.

۸۴) از جزئیات غافل نشوید

جزئیات می‌توانند تفاوت زیادی در یک پروژه ایجاد کنند.

۸۵) با شک و شبه شروع نکنید

شروع با شک و شبه و ادامه کار می‌تواند شما و تیم‌تان را گنگ کند. بهتر است قبل از شروع کار خوب فکر کنید. البته مقداری شک و شبه طبیعی است اما زیاده‌روی در هر چیز می‌تواند آسیب رسان باشد.

۸۶) مفاهیم عملکرد را بسنجید

اگر می‌خواهید از یک فناوری جدید و جالب استفاده کنید، باید پیامدهای عملکرد این کار را بسنجید. آیا می‌توانید چیزی مشابه را بدون ضربه زدن به عملکرد دیگری پیاده‌سازی کنید؟ اگر چنین نیست، ممکن است بخواهید در رویکرد خود تجدید نظر کنید.

۸۷) تبعیض قائل نشوید

نسبت به فناوری‌ها یا ایده‌های جدید تبعیض قائل نشوید. در مورد امکان یادگیری مهارت‌های جدید، ذهنی باز داشته باشید. همچنین بین مردم تبعیض قائل نشوید. همه‌ی ما شایسته احترام هستیم.

۸۸) ریسک پذیر باشید

شما هرگز تمام نیازهای یک شغل را برآورده نخواهید کرد. پس ریسک کنید و آن را انجام دهید البته قبل از ریسک خوب فکر کنید و جوانب کار را بسنجید.

۸۹) کد خود را تا حد ممکن سبک کنید

شما می‌توانید تمام کد خود را در یک فایل طولانی بنویسید، اما این ممکن است قابل نگهداری نباشد. با سبک کردن، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که کد ما به راحتی قابل هضم و آزمایش است.

۹۰) فقط کپی پیست نکنید

اگر می‌خواهید راه‌حلی را از Stack Overflow کپی و جایگذاری کنید، باید دقیقا بفهمید که چه کاری انجام می‌دهد. در مورد کدی که برای استفاده انتخاب می‌کنید اطلاعات لازم را بدست آورید.

۹۱) به یاد داشته باشید که از کجا آمدید

همه‌ی ما از یک نقطه شروع کردیم. همانطور که مهارت‌ها و عناوین شغلی شما تکامل می‌یابد، فراموش نکنید که از کجا آمده‌اید.

۹۲) سعی کنید خوش‌بین بمانید

اگر مشکلی پیش آمد، امید خود را از دست ندهید  و خوش‌بین باشید. فردا یک روز جدید است. خوش‌بینی به پویایی تیم و سلامت روان شما کمک می‌کند.

۹۳)  بطور مداوم گردش کار برنامه خود را دوباره ارزیابی کنید

فقط به این دلیل که چیزی اکنون کار می‌کند به این معنی نیست که همیشه کار می‌کند. گردش کار برنامه خود را دوباره ارزیابی کنید و در صورت لزوم تنظیمات و پیکربندی لازم را انجام دهید.

۹۴) یک محیط الهام بخش ایجاد کنید

اگر از فضای کاری و محل کار خود لذت ببرید، انگیزه بیشتری برای کار خواهید داشت. با ساخت این فضا، به خود لطف بزرگی خواهید نمود.

۹۵) در خانه کار کردن را نیز یاد بگیرید

اگر توانایی کار در خانه را دارید، یاد بگیرید که این کار را به طور موثر انجام دهید. یک فضای آرام و مجزا، بدون حواس‌پرتی پیدا کنید و در آن‌جا به تکمیل کار خود بپردازید. قطعا تجربه منحصر بفردی خواهید داشت.

۹۶) دسترسی‌ها را گاهی آسان کنید

دسترسی آسان گاهی به تعداد مشتری‌ها و کاربران برنامه خواهد افزود. اگر لازم است بازار کار خود را گسترش دهید، دسترسی‌ها را آسان و هموار کنید.

۹۷) به تعهدات خود پایبند باشید

اگر به کسی بگویید که چیزی را تا تاریخ مشخصی تحویل خواهید داد، به این تعهد احترام بگذارید و به آن پایبند باشید. اما اگر دیگر نمی‌توانید ضرب الاجل تعیین کنید، با کارفرما مشورت کنید.

۹۸) فعال باشید

اگر زمان اضافه و بلا‌استفاده‌ای را دارید، وظیفه‌ای برای کمک به تیم خود پیدا کنید! قطعا آن‌ها از شما بابت همکاری و کمک سپاسگزار خواهند بود.

۹۹) یک نمونه کار عالی و شگفت انگیز بسازید

یک نمونه کار عالی شما را از بقیه متمایز می‌کند. از این فضا به عنوان فرصتی برای نشان دادن مهارت‌های برنامه نویسی و طراحی خود استفاده کنید!

۱۰۰) بخاطر داشته باشید که چرا برنامه نویسی را دوست دارید

شما وارد این حرفه شدید چون این شغل علاقه‌مندی شما به این حرفه را افزایش داد. اگر گاهی ناامید و عصبانی می‌شوید، استراحت کنید. به خودتان فضایی بدهید تا اشتیاق خود را به برنامه نویسی دوباره به دست آورید.

۱۰۱) دانش خود را به اشتراک بگذارید

اگر چیز جالبی یاد گرفتید، آن را به اشتراک بگذارید! در یک جلسه یا کنفرانس محلی حاضر شوید. در طول ناهار به همکار یا دوست خود آموزش دهید. به اشتراک گذاشتن دانش خود، ضمن بهره‌وری بیشتر، دانش شما را تقویت می‌کند.


منبع: وب سایت dev.to

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.